Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Μη στέκεστε εκεί όπου περνάει το τρένο του Trump - Θα σας συνθλίψει

HSBC: Μη στέκεστε εκεί όπου περνάει το τρένο του Trump - Θα σας συνθλίψει
Αναλυτής της HSBC υποστηρίζει ότι οι επενδυτές έχουν πίστη στον Trump
Μην στέκεστε εμπόδιο στην αγορά, καθώς θα συντριβείτε από την ορμή της, λέει ο David Bloom της HSBC επικεφαλής του τμήματος για το ξένο συνάλλαγμα.
«Ο κόσμος πιστεύει ότι ξαφνικά στην επίδραση που μπορεί να προκαλέσει ο Trump και τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει» δήλωσε στο CNBC, αναφερόμενος στην αναμενόμενη αναθέρμανση της οικονομίας υπό τον Donald Trump.
Σύμφωνα με το CNBC, η αγορά φαίνεται να αγνοεί τις συνέπειες των προτάσεων περί μετανάστευσης και προστατευτισμού του εμπορίου.
«Στην αγορά επικρατεί η άποψη ότι κάθε καλό που έχει πει θα το πετύχει και ο,τιδήποτε κακό δεν θα το εφαρμόσει.
Όταν η αγορά φάνει σε αυτό το στάδιο, δεν μπορείτε να σταθείτε εμπόδιο διότι δεν μπορείτε να σταθείτε εμπόδιο σε μια καλή ιστορία» είπε ο Bloom.
«Δεν στέκομαι εμπόδιο στο τρένο του Trump διότι θα συνθλιβώ» είπε ο ίδιος χαριτολογώντας.
Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει πλήρως το ενδεχόμενο η Fed να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων την Τετάρτη (14/12/2016), ενώ οι αναλυτές ασχολούνται πλέον με τον ρυθμό αυξήσεων που θα ακολουθήσει η Fed το επόμενο έτος.
Σύμφωνα με τον Bloom, η τρέχουσα δυναμική της αγοράς θα ωθήσει την απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων στο άμεσο μέλλον στο 2,5% και η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια, τουλάχιστον δύο φορές το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης