Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CLSA: Οι αμερικανικές τράπεζες είναι ο LeBron James του χρηματιστηρίου - Έχουν απίστευτη άμυνα

CLSA: Οι αμερικανικές τράπεζες είναι ο LeBron James του χρηματιστηρίου - Έχουν απίστευτη άμυνα
Αναλυτής της επενδυτικής εταιρείας CLSA δήλωσε ότι οι αμερικανικές τράπεζες θα δεχθούν σημαντική ώθηση από την ατζέντα υπέρ της ανάπτυξης των ΗΠΑ 
Ένας από τους μεγαλύτερους αναλυτές της αγοράς υποστηρίζει ότι οι τράπεζες έχουν ακόμα αρκετά περιθώρια ανόδου, παρ' όλο που οι αγορές έχουν φτάσει στα υψηλά-ρεκόρ.
«Θα έλεγαν ότι ο αμερικανικός τραπεζικός κλάδος είναι -κατά κάποιο τρόπο- ο LeBron James του χρηματιστηρίου» δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας CLSA, Mike Mayo, προσθέτοντας ότι οι αμερικανικές τράπεζες έχουν απίστευτη άμυνα και τους πιο ανθεκτικούς ισολογισμούς, ενώ θα δεχθούν σημαντική ώθηση από την ατζέντα υπέρ της ανάπτυξης.
Ωστόσο, τόνισε υπάρχει ότι κάτι περισσότερο από όλα αυτά που τον κάνουν αισιόδοξο σχετικά με τον τραπεζικό τομέα.
Όπως διευκρίνισε ότι εν λόγω κλάδος θα επωφεληθεί λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και τα υψηλότερα επιτόκια, εφόσον δεν υπάρξουν περισσότερα κανονιστικά «βάρη».
Τη στιγμή που οι περισσότεροι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι κανονισμοί έχουν αποτελέσει τροχοπέδη για τον τραπεζικό τομέα, ο Mayo εξήγησε ότι οι κανονισμοί βοήθησαν τις τράπεζες να βάλουν πιο γερά θεμέλια μετά τη Μεγάλη Ύφεση.
Όπως εξήγησε, τα σημερινά επίπεδα κανονισμών είναι τα κατάλληλα και «τώρα ήρθε η ώρα να αφήσουμε τις τράπεζες να διευκολύνουν την ανάπτυξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης