Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale για Ελλάδα: Η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί πριν το α' τρίμηνο του 2017

Societe Generale για Ελλάδα: Η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί πριν το α' τρίμηνο του 2017
Σε σημερινό (7/11/2016) δημοσίευμα των Financial Times περιλαμβάνονται και δηλώσεις στελέχους της Eurasia Group σχετικά με τον ανασχηματισμό του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου
Στον ανασχηματισμό του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου αναφέρονται με δημοσίευμα του οι Financial Times, όπου περιλαμβάνονται εκτιμήσεις αναλυτών της Societe Generale και της Eurasia Group.
Ειδικότερα, αναλυτές της γαλλικής τράπεζας δεν περιμένουν ότι η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα ολοκληρωθεί πριν το πρώτο τρίμηνο του 2017, ενώ τα σύννεφα σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα παραμένουν.
Την ίδια στιγμή, ο Mujtaba Rahman της Eurasia Group επισημαίνει ότι η δομή του νέου υπουργικού συμβουλίου αποτελεί μια προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα για να δείξει την επιθυμία του να ολοκληρηθεί η αξιολόγηση, να αναγκάσει μια συζήτηση μεταξύ του Βερολίνου και του ΔΝΤ σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αλλά και την ελπίδα για μια οικονομική ανάκαμψη που θα δώσει ανάσα στην κυβέρνηση.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν -στη σημερινή (7/11/2016) συνεδρίαση στις Βρυξέλλες- για την Ελλάδα, αλλά δεν αναμένεται να σημειωθεί κάποια ουσιαστική πρόοδος σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση πριν από το τέλος του 2016.

Ο ανασχηματισμός

Όσον αφορά στον ανασχηματισμό, στο δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά στον Δημήτρη Παπαδημητρίου, επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Levy με έδρα τις ΗΠΑ, ενώ χαρακτηρίζεται ως «έκπληξη» ο ορισμός του ως υπουργός Οικονομίας.
Επίσης, οι Financial Times αναφέρονται και στους κκ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργου Χουλιαράκη που παρέμειναν στο υπουργείο 

Ενισχύονται τα ελληνικά ομόλογα

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων σημειώνουν σήμερα (7/11/2016) πτώση κατά 32 μονάδες βάσης (ή 0,32%) και διαμορφώνονται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο και το δημοψήφισμα της Βρετανίας για το Brexit, στο 7,29%.
Παράλληλα, οι αποδόσεις στα 2ετή ομόλογα υποχωρούν κατά 46 μονάδες βάσεις στο 4,85%, οδηγώντας έτσι τους ελληνικούς τίτλους σε υπεραπόδοση έναντι των υπόλοιπων ομολόγων της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης