Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Αφορμή για αγορά χρυσού η επιβράδυνση στο παγκόσμιο εμπόριο

HSBC: Αφορμή για αγορά χρυσού η επιβράδυνση στο παγκόσμιο εμπόριο
Το παγκόσμια εμπόριο, μέχρι και την κρίση του 2008, είχε διπλάσιο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης από ότι η παγκόσμια οικονομία
Ως μία καλή αφορμή για αγορά χρυσού παρουσιάζει την παρατεταμένη επιβράδυνση που επικρατεί στο παγκόσμιο εμπόριο ο αναλυτής πολύτιμων μετάλλων της HSBC, James Steel.
Όπως τονίζει πολύ εύστοχα σε σημείωμα του που δημοσιεύθηκε σήμερα 14/10, «οι παράγοντες που κινητοποιούν την αύξηση της ζήτησης για χρυσό είναι συνήθως οι ίδιοι που οδηγούν και σε άνοδο του λαϊκισμού και του προστατευτισμού», αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν για την παγκοσμιοποίηση, την τάση που εκτόξευσε κατά το παρελθόν εμπόριο σε παγκόσμια κλίμακα.
Εμείς να θυμίσουμε πως το παγκόσμια εμπόριο, μέχρι και την κρίση του 2008, είχε διπλάσιο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης από ότι η παγκόσμια οικονομία, όταν αυτή τη στιγμή είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο.
Μάλιστα, ενδέχεται το 2017 η παγκόσμια οικονομία να αναπτυχθεί με μεγαλύτερο ρυθμό από ότι το εμπόριο.
«Η απότομη πτώση στο διασυνοριακό εμπόριο και τις επενδύσεις αλλά και η μετανάστευση, θα οδηγήσουν σε μία αύληση της ζήτησης για χρυσό», γράφει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως το πολύτιμο μέταλλο χρησιμοποιείται σαν «ασφαλές καταφύγιο» σε αβέβαιες περιόδους.
Μάλιστα, διαμηνύει προς τους επενδυτές πως όσο η τάση της από-παγκοσμιοποίησης, τόσο θα αυξάνεται και η τιμή του χρυσού.
Σημειώνεται πως ο χρυσός διαπραγματεύεται σήμερα γύρω από τα 1.255 δολάρια ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης