Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αμετάβλητη η νομισματική πολιτική της BoE στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου

Goldman Sachs: Αμετάβλητη η νομισματική πολιτική της BoE στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου
Μείωση των παρεμβατικών επιτοκίων της BoE στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου αναμένει πλέον η Goldman Sachs
Την εκτίμηση ότι η νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England - BoE) θα παραμείνει αμετάβλητη στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου (15/9) διατυπώνει η αμερικανική, επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, σε νέα 6σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο «BOE MPC Preview: No changes in September, but reiterating guidance for a November rate cut», που σας παρουσιάζει το BankingNews.gr.
Αναλυτικότερα, η τράπεζα εκτιμά πως δε θα υπάρξει κάποια αλλαγή στα επιτόκια ή στο πρόγραμμα αγορά ομολόγων, κατά τη συνεδρίαση της 15ης Σεπτεμβρίου.
Προβλέπει, δε, πως η απόφαση θα ληφθεί με ενισχυμένη πλειοψηφία 8 ψήφων υπέρ, έναντι μιας ψήφου κατά, αυτής του Vlieghe που θα ζητά άμεση μείωση του βασικού επιτοκίου στο 0,10%.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναμένει πως η νομισματική επιτροπή της BoE θα αναγνωρίσει ότι οι συγκυρίες ήταν ασταθείς, στον απόηχο της απόφασης για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και να παραδεχτεί ότι ήταν καλύτερες του αναμενόμενου τον τρέχοντα μήνα.
Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της BoE εκτιμάται από τη Goldman Sachs πως θα στηρίξει μια νέα μείωση των επιτοκίων εντός του 2016, ωστόσο ότι η απόφαση αυτή θα είναι περισσότερο εξαρτημένη από τα μακροοικονομικά στοιχεία, μετά τα θετικά στοιχεία του Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τη Goldman Sachs το βασικό επιτόκιο της BoE δεν αναμένεται να μειωθεί κάτω του 0,10%.
Μάλιστα, η αμερικανική τράπεζα αναμένει μείωση του βασικού επιτοκίου της BoE στο 0,10% στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου (3/11).
Η τράπεζα εκτιμά, επίσης, ότι θα υπάρξουν περαιτέρω αγορές 50 δισ. στερλινών όλο το 2017, αν και αυτό δε θα ανακοινωθεί εντός του 2016.
Τέλος, η Goldman Sachs παρατηρεί πως η βρετανική οικονομία έχει χάσει την ορμή που είχε το α’ εξάμηνο του 2016, στον απόηχο του δημοψηφίσματος για την ΕΕ, ενώ εξακολουθεί να αναμένει περαιτέρω επιβράδυνση, αλλά όχι συρρίκνωση του ΑΕΠ το υπόλοιπο έτος.
Παράλληλα, προχώρησε σε αναθεώρηση της εκτίμησης για την ανάπτυξη το 2017, από +0,2% προηγουμένως, στο +0,9%, με βάση το πακέτο μέτρων δημοσιονομικής χαλάρωσης που θα υλοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και την πιθανή λήψη νέων μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης από τη BoE.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης