Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Lindsey Group: Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της BoE θα πιέσει περαιτέρω τις αποδόσεις διεθνώς

Lindsey Group: Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της BoE θα πιέσει περαιτέρω τις αποδόσεις διεθνώς
Τα spreads των εταιρικών ομολόγων πρόκειται να παραμείνουν περιορισμένα - Αυτό έχουμε δει και από το αντίστοιχο πρόγραμμα της ΕΚΤ
«Οι αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας πιθανότατα θα προκαλέσουν αύξηση των εκδόσεων εταιρικών ομολόγων, αλλά παράλληλα θα συνεχίσουν να συμπιέζουν και τις αποδόσεις, κάνοντάς τα όλο και λιγότερο ελκυστικά για τους επενδυτές».
Αυτό δήλωσε σήμερα Πέμπτη 4 Αυγούστου ο επικεφαλής αναλυτής της συμβουλευτικής εταιρείας Lindsey Group, Peter Boockvar, με αφορμή την απόφαση της BoE να επεκτείνει κατά 60 δισ. στερλίνες το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, προσθέτοντας στην ατζέντα της και τις αγορές εταιρικών ομολόγων αξίας 10 δισ. στερλινών.
Η Τράπεζα της Αγγλίας προχώρησε σε αυτές τις κινήσεις ως απάντηση στο Brexit και τις πιθανές επιπτώσεις του στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς η Βρετανία κινεί τις διαδικασίες για την αποχώρησή της από την Ε.Ε..
Το εταιρικό πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αναμένεται να περιοριστεί μόνο στο χρέος βρετανικών επιχειρήσεων που συμβάλλει έμπρακτα στην οικονομία της χώρας.
«Αγοράζοντας άμεσα ή έμμεσα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
Αν έχετε έναν διευθυντή συνταξιοδοτικού κεφαλαίο στο Ηνωμένο Βασίλειο και καθώς τα εταιρικά ομόλογα εκεί είναι γελοιωδώς ακριβά, πρόκειται να πουλήσει εκείνα τα ομόλογα και να αγοράσει άλλα μεγάλων αμερικανικών εταιρειών, όπως της Microsoft ή της Apple», ο Brenner.
«Τα spreads των εταιρικών ομολόγων πρόκειται να παραμείνουν περιορισμένα.
Αυτό έχουμε δει και από το αντίστοιχο πρόγραμμα της ΕΚΤ».
Μέχρι στιγμής εντός του 2016 οι εταιρείες υψηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης έχουν εκδώσει περίπου 850 δισ. δολ. χρέους στην αμερικανική αγορά και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν το 1 τρισ. δολ. έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με την Informa Global Markets.
Πέρυσι εκδόθηκαν ομόλογα αξίας 1,25 τρισ. δολ., ξεπερνώντας το ρεκόρ του 1,1 τρισ. δολ. του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης