Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gartman: Οι αμερικανικές μετοχές βρίσκονται ενώπιον μίας κρίσιμης καμπής - Απαισιόδοξα τα μηνύματα

Gartman: Οι αμερικανικές μετοχές βρίσκονται ενώπιον μίας κρίσιμης καμπής - Απαισιόδοξα τα μηνύματα
Η συμπεριφορά της αγοράς τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει στο παρελθόν υπάρξει ενδεικτική για σημαντικές κορυφές και αρνητικές εξελίξεις
Έστω και αν τελικά έκλεισαν με κέρδη, οι μετοχές στη Wall Street ξεκίνησαν τη συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου με απώλειες, πλησιάζοντας τα επίπεδα που είχαν καταγράψει στις αρχές Ιουλίου, λίγο μετά το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος που έδωσε το «πράσινο φως» για το Brexit.
Με αφορμή αυτή την κίνηση ο γνωστός επενδυτής και αναλυτής των αγορών, Dennis Gartman, συντάκτης του The Gartman Letter, υποστηρίζει ότι οι μετοχές βρίσκονται ενώπιον σημαντικότερων προβλημάτων.
«Μια σειρά από πράγματα μου προκαλούν νευρικότητα», είπε ο συνεργάτης του CNBC.
Ο ίδιος επεσήμανε τα αδύναμα κέρδη, την πιθανότητα σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από τη Fed και τις πολιτικές συνθήκες, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό.
Επιπλέον, καθώς οι αγορές κινούνται προς έναν από τους χειρότερους μήνες ιστορικά για τις μετοχές και με τις αμερικανικές εκλογές να πλησιάζουν, ο Gartman προχωρά σε ιδιαίτερα απαισιόδοξες προβλέψεις προοπτικές στις αγορές και αγοράζει προστασία υπό τη μορφή του Δείκτη «φόβου» VIX.
Ο Gartman σημείωσε ακόμη ότι οι μετοχές έχουν ήδη καταγράψει μια «εβδομάδα αντιστροφής», δηλαδή μία εβδομάδα όπου κατέγραψαν ένα νέο υψηλό όλων των εποχών και στη συνέχεια υποχώρησαν κάτω από το προηγούμενο χαμηλό της προηγούμενης εβδομάδας, μόλις μέσα σε διάστημα 2 ημερών.
Αυτού του είδους τα γεγονότα έχουν στο παρελθόν υπάρξει ενδεικτικά σημαντικών κορυφών για την αγορά.
«Η πολιτική σύγχυση που προκαλείται από τις επερχόμενες εκλογές σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν βλέπουν πλέον τις ΗΠΑ ως ένα ασφαλές μέρος», σημείωσε ο Gartman.
Αντίθετα, τοποθετούν τα χρήματα τους στο χρυσό και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πολύτιμο μέταλλο συνεχίζει να ανεβαίνει.
«Όλο αυτό μας λέει ότι κάτι δυσάρεστο λαμβάνει χώρα», εξήγησε ο Gartman.
Πρόσθεσε δε ότι ο ίδιος μπορεί να εμφανιστεί ακόμη πιο απαισιόδοξος εάν μέχρι το Σαββατοκύριακο η αγορά εξακολουθήσει να κινείται αρνητικά, παρά το ότι οι μετοχές έχουν καταγράψει μία εβδομάδα αναστροφής και τα στοιχεία για την απασχόληση είναι θετικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης