Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oppenheimer: Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν χαμηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Oppenheimer: Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν χαμηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
Τα επίπεδα τιμών της τάξης των 40-50 δολαρίων δεν είναι αρκετά για να δημιουργήσουν επενδύσεις
Τα υψηλά αποθέματα βενζίνης θα συνεχίσουν να πιέζουν τις τιμές του πετρελαίου, επισημαίνει στην τελευταία του έκθεση ο ενεργειακός αναλυτής της Oppenheimer, Fadel Gheit.
Εξάλλου, επισημαίνει ότι οι εξέδρες άντλησης στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί τις 4 από τις 5 τελευταίες εβδομάδες, το οποίο σημαίνει ότι η μείωση της παραγωγής δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο αναμενόταν αρχικά.
Σημειώνεται ότι η παραγωγή πετρελαίου υποχώρησε στα 8,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Απρίλιο, έναντι του υψηλού των 9,7 εκατ. βαρελιών που είχε καταγραφεί ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την αρμόδια αμερικανική αρχή Ενέργειας.
«Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι μετοχές του πετρελαίου θα παραμείνουν χαμηλότερες για περισσότερο διάστημα από ότι αρχικά αναμέναμε», επεσήμανε μιλώντας στο CNBC.
Το ράλι του πετρελαίου από τα χαμηλά 12 ετών είναι το αποτέλεσμα της υποχώρησης των τιμών σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο, λέει ο Gheit.
Πάντως, σημειώνει ότι τα επίπεδα τιμών της τάξης των 40-50 δολαρίων δεν είναι αρκετά για να δημιουργήσουν επενδύσεις σε νέα παραγωγική δυναμικότητα, η οποία τελικά θα πρέπει να υπάρξει προκειμένου να καλυφθεί η μελλοντική ζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης