Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Independent: Αν η Σκωτία μείνει στην ΕΕ χωρίς τη Βρετανία θα εξελιχθεί σε μια νέα Ελλάδα χωρίς ήλιο

Independent: Αν η Σκωτία μείνει στην ΕΕ χωρίς τη Βρετανία θα εξελιχθεί σε μια νέα Ελλάδα χωρίς ήλιο
Η Σκωτία θα αντιμετωπίσει πρόβλημα υψηλού πληθωρισμού και σοβαρά προβλήματα με την τροφοδοσία της με φυσικό αέριο και άλλα προϊόντα
«Μια ανεξάρτητη Σκωτία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μετατραπεί σε μια Ελλάδα χωρίς ήλιο» υποστηρίζει το Centre for Policy Studies (CPS) ένα συντηρητικό think tank.
Σύμφωνα με ερευνά του που δημοσιεύει ο Independent «σε περίπτωση που η Σκωτία καταφέρει να παραμείνει στην ΕΕ χωρίς τη Μεγάλη Βρετανία θα αντιμετωπίσει στα επόμενα χρόνια σοβαρό οικονομικό κίνδυνο να μετατραπεί σε μια υπερχρεωμένη χώρα όπως η Ελλάδα».
Ουσιαστικά οι επικεφαλής της έρευνας Daniel Mahoney και Tim Knox υποστηρίζουν ότι η Σκωτία θα αντιμετωπίσει πρόβλημα υψηλού πληθωρισμού και σοβαρά προβλήματα με την τροφοδοσία της με φυσικό αέριο και άλλα προϊόντα για τα οποία μέχρι σήμερα μεριμνεί η μεγάλη Βρετανία γι αυτά.
Μέχρι σήμερα τα 2/3 των εξαγωγών της Σκωτίας γίνονται προς την μεγάλη Βρετανία ενώ μόλις το 155 αυτών πάει σε χώρες της ΕΕ.
παρόλα αυτά η πρωθυπουργός της χώρας Nicola Sturgeon επιμένει να οδηγήσει τη Σκωτία σε δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή της στη μεγάλη Βρετανία με σκοπό την παραμονή της στην ΕΕ όπως το επιθυμεί το 62% των σκωτσέζων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης