Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΒΒΗ: Θέμα ημερών οι πρώτες αποφάσεις νομισματικής χαλάρωσης της στερλίνας από την BoE

ΒΒΗ: Θέμα ημερών οι πρώτες αποφάσεις νομισματικής χαλάρωσης της στερλίνας από την BoE
Για την BBH, η BoE θα προτιμήσει να μειώσει κατά το ήμισυ - σε 0,25% - το βασικό παρεμβατικό της επιτόκιο και παράλληλα θα αναλάβει νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης
Η κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) ενδέχεται να προχωρήσει στην πρώτη μείωση των παρεμβατικών επιτοκίων της στερλίνας ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα, όπως εκτίμησε σε ανάλυσή της η αμερικανική τράπεζα Brown Brothers Harriman (BBH) την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016.
Σύμφωνα με την BBH, είναι πολύ πιθανό, ότι εναλλακτικά κάποια απόφαση νομισματικής χαλάρωσης ενδέχεται να ληφθεί στην προγραμματισμένη για τις 14 Ιουλίου 2016 επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής MPC της BoE, αντί να περιμένει τον Αύγουστο του 2016 μέχρι τη δημοσίευση της επόμενης τριμηνιαίας ανάλυσης πληθωρισμού.
Σε κάθε περίπτωση, η BBH επισημαίνει, ότι η BoE εμφανίζεται καλύτερα προετοιμασμένη για Brexit σε σύγκριση με κάθε άλλο θεσμό στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η μείωση των παρεμβατικών επιτοκίων της βρετανικής στερλίνας δεν αναμένεται από την αγορά να τα οδηγήσει σε αρνητικό επίπεδο, όπως άλλωστε προειδοποίησε χθες Πέμπτη 30/6 σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της BoE, Mark Carney.
Για την BBH, η BoE θα προτιμήσει να μειώσει κατά το ήμισυ - σε 0,25% - το βασικό παρεμβατικό της επιτόκιο και παράλληλα θα αναλάβει νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ξεκινώντας με ένα πρώτο τριμηνιαιό πρόγραμμα αγοράς βρετανικών κρατικών ομολόγων (gilts) 50 δισ. στερλίνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης