Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ABN Amro: Καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το ΑΕΠ του Ην. Βασιλείου - Μόλις +0,5% η ανάπτυξη το 2017

ABN Amro: Καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το ΑΕΠ του Ην. Βασιλείου - Μόλις +0,5% η ανάπτυξη το 2017
Για μείωση των επιτοκίων της BoE κάνει λόγο η ABN Amro 
Σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου, η ολλανδική τράπεζα ABN Amro, στον απόηχο της απόφασης της 23ης Ιουνίου για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι αναλυτές της ολλανδικής τράπεζας εκτιμούν ότι αντίκτυπος της απόφασης αυτής θα είναι οριακός το 2016, μειώνοντας την πρόβλεψη για το ΑΕΠ σε +1,5%, έναντι +1,6% προηγουμένως, εντούτοις το ίδιο δε φαίνεται ότι θα ισχύσει και το 2017.
Έτσι, από ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 2,5% το 2017, πλέον η ABN Amro εκτιμά ότι θα ενισχυθεί μόλις κατά 0,5%.
Για να δικαιολογήσουν την αναθεώρηση, οι ολλανδοί αναλυτές επισημαίνουν τον κίνδυνο ήπιας ύφεσης στις αρχές του 2017 στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν και θα ξεκινούν ουσιαστικά οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο.
Παράλληλα, διαβλέπουν μείωση των παρεμβατικών επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England - BoE) κατά 25 μονάδες βάσης (0,25%), αλλά και νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), με τη συμμετοχή εταιρικών ομολόγων, μετοχών και ομολόγων.
Τέλος, να αναφερθεί ότι η ABN Amro υποβάθμισε και την εκτίμηση για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το 2017 σε +1% από +1,6% προηγουμένως.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης