Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El-Erian: Δύσκολο το εγγύς μέλλον για την Ε.Ε., αλλά σε μακροπρόθεσμο επίπεδο θα είναι μια χαρά

El-Erian: Δύσκολο το εγγύς μέλλον για την Ε.Ε., αλλά σε μακροπρόθεσμο επίπεδο θα είναι μια χαρά
Επενδυτικές ευκαιρίες, εν μέσω sell-off, «βλέπει» ο διάσημος αναλυτής
Η ψήφος των βρετανών πολιτών υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέπληξε τις παγκόσμιες, χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς οι επενδυτές υποτιμούν το κατά πόσοι οι άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο αποκλίνουν από τις «πολιτικές και επιχειρηματικές ελίτ».
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο Mohamed El-Erian, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, μιλώντας στο CNBC, στον απόηχο του «ιστορικού και με σημαντικές συνέπειες», όπως είπε, δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα υπάρξουν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, για αυτούς που έχουν ρευστό τις προσεχείς ημέρες και εβδομάδες.
Συμβούλευσε, μάλιστα, τους φιλόδοξους επενδυτές να αναζητήσουν επιχειρήσεις με «ισχυρούς ισολογισμούς και θετικές κεφαλαιακές ροές», ιδιαίτερα στον κλάδο της τεχνολογίας.
Παράλληλα, σχολίασε πως το Brexit «ενδεχομένως να ενθαρρύνει τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα στην Ευρώπη».
Υποστήριξε, δε, πως το εγγύς μέλλον θα είναι δύσκολο για την Ε.Ε., ωστόσο τόνισε ότι σε μακροπρόθεσμο επίπεδο θα είναι μια χαρά.
Όπως είπε ο El-Erian «θα υπάρξει έντονη αβεβαιότητα σε πολιτικό επίπεδο, γεγονός που θα οδηγήσει σε αβεβαιότητα και σε οικονομικό επίπεδο, ενώ θα έχουμε και ένα οικονομικό χτύπημα, καθώς θα μεταβάλλονται οι σχέσεις σε θεσμικό επίπεδο».
Επιπλέον, τόνισε ότι θα υπάρχει έντονη αβεβαιότητα σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, καθώς δε θα είναι γνωστή η φύση της νέας Ε.Ε..

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης