Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Τι μπορεί να συμβεί στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου σε περίπτωση Brexit ή Bremain

CNBC: Τι μπορεί να συμβεί στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου σε περίπτωση Brexit ή Bremain
Οι αναλυτές καταθέτουν τις απόψεις τους για τη στερλίνα, τον FTSE 100, τον FTSE 250, τις αποδόσεις των βρετανικών κρατικών ομολόγων και την βρετανική αγορά ακινήτων
Με το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την παραμονή ή την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ αναταράσσει τις παγκόσμιες αγορές, οι αναλυτές εξέφρασαν τις απόψεις τους σχετικά με το πώς τα περιουσιακά στοιχεία στη Βρετανία θα μπορούσαν να κινηθούν την επόμενη ημέρα μετά την ψηφοφορία.
Στην έρευνα, το CNBC ζήτησε από τους αναλυτές της αγοράς τις προβλέψεις τους για το πώς τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα επηρεάσουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Όπως έχουν τα πράγματα, η στερλίνα ωφελείται από το ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια χώρα της Ε.Ε. που διατηρεί ταυτόχρονα την ευελιξία της ανεξάρτητης νομισματικής πολιτικής της», δήλωσε ο Adrian Lee, επικεφαλής επενδύσεων στην Adrian Lee and Partners, προσθέτοντας ότι «εάν οι βρετανοί ψηφίσουν να φύγει η χώρα από την Ε.Ε αυτό το καθεστώς θα έπαυε, με πιθανό αποτέλεσμα μια σημαντική επίδραση στην στερλίνα».
Στην έρευνα συμμετείχαν σχεδόν 30 αναλυτές της αγοράς από διάφορες τράπεζες και επιχειρήσεις σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.
Αυτοί ρωτήθηκαν σχετικά με το τι σκέφτονται για την επίδραση κάθε αποτελέσματος, δηλαδή του «Μένουμε» ή του «Φεύγουμε», στις αγορές.
Οι παρακάτω πίνακες δείχνουν τις προβλέψεις για πέντε μεγάλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και στις δύο περιπτώσεις.
Οι αναλυτές καταθέτουν τις απόψεις τους για τη στερλίνα, τον FTSE 100, τον FTSE 250, τις αποδόσεις των βρετανικών κρατικών ομολόγων και την βρετανική αγορά ακινήτων.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης