Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Susquehanna Financial Group: Η στερλίνα θα χάσει το 10% της αξίας της σε περίπτωση ενός Brexit

Susquehanna Financial Group: Η στερλίνα θα χάσει το 10% της αξίας της σε περίπτωση ενός Brexit
Εάν κερδίσει η καμπάνια του «Μένουμε», τότε είναι πιθανό να σημειωθεί μία άνοδος της τάξης του 5%-6%
Αν η Βρετανία ψηφίσει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η στερλίνα αναμένεται να χάσει μέχρι και το 10% της αξίας της έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με την επικεφαλής της στρατηγικής για τα παράγωγα στην επενδυτική εταιρεία Susquehanna Financial Group, Stacey Gilbert.
Αν υπάρχει μια νίκη του «Φεύγουμε», «θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή όσον αφορά τη στερλίνα βλέπουμε μια κίνηση της τάξης του 8%-10% προς τα κάτω.
Αυτό είναι μια τεράστια κίνηση όσον αφορά το συνάλλαγμα», δήλωσε η Gilbert στο CNBC.
«Εάν κερδίσει η καμπάνια του «Μένουμε», τότε είναι πιθανό να δούμε μία άνοδο της τάξης του 5%-6%», σημείωσε.
Το νόμισμα της Μεγάλης Βρετανίας έχει ήδη χάσει ένα σημαντικό ποσοστό της αξίας του εντός του τρέχοντος έτους, πιθανόν εν αναμονή για την πιθανή έκβαση του δημοψηφίσματος.
Οι πιθανότητες να ψηφίσει η Βρετανία υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. στις 23 Ιουνίου αυξήθηκαν σχεδόν στο 50% την Πέμπτη 16 Ιουνίου, σύμφωνα με την εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού marketPredictIt στοίχημα, προτού υποχωρήσουν στο 35%-40% σήμερα Παρασκευή 17 Ιουνίου.
Στην αγορά συναλλάγματος, η στερλίνα δεν έχει χάσει αξία έναντι μόνο του δολαρίου.
«Συγκρίνετε τη στερλίνα με μερικά από τα άλλα ασφαλή νομίσματα και θα δείτε πάλι ένα παρόμοιο ξεπούλημα να έχει συμβεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών.
Οπότε σε ένα βαθμό βλέπουμε να έχει αποτιμηθεί ένα Brexit », σημείωσε στο CNBC ο Craig Johnson, τεχνικός αναλυτής της Piper Jaffray.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης