Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money: Εφιαλτικό το 2016 για τις μετοχές των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών

tags :
CNN Money: Εφιαλτικό το 2016 για τις μετοχές των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών
Οι μετοχές της Bank of America, της Citigroup και της Goldman Sachs, δέχθηκαν νέο ισχυρό πλήγμα την Παρασκευή, διευρύνοντας τις απώλειές τους από τις αρχές του έτους
Εφιαλτικό ήταν το α΄εξάμηνο του  2016 για τις μετοχές των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, σύμφωνα με το CNN Money.
Οι μετοχές της Bank of America, της Citigroup και της Goldman Sachs, δέχθηκαν νέο ισχυρό πλήγμα την Παρασκευή, διευρύνοντας τις απώλειές τους από τις αρχές του έτους.
Οι τράπεζες βρέθηκαν σε τροχιά ανάκαμψης, ωστόσο τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, εξανέμισαν και τις τελευταίες ελπίδες για αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνιο, γεγονός που άσκησε ισχυρές πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο.
Μάλιστα, ο δείκτης KBW Bank, o οποίος καταγράφει 24 τράπεζες, οδεύει προς τη χειρότερη επίδοση για το α΄εξάμηνο, από το 2011.
Ειδικότερα, η Bank of America καταγράφει πτώση 17,6% από τις αρχές του 2016, η Citigroup -15% και οδεύει προς το χειρότερο α΄εξάμνηνο από το 2009.


Η Morgan Stanley έχει υποχωρήσει 19%, ενώ η Goldman Sachs καταγράφει απώλειες 15%, τις χειρότερες από το 2011, όταν είχε σημειώσει πτώση 21% στους πρώτους έξι μήνες του έτους.
Fed, Brexit, προεδρικές εκλογές ΗΠΑ και αυστηρότεροι κανονισμοί, είναι οι βασικοί παράγοντες που ασκούς πιέσεις στις μετοχές των αμερικανικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης