Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Cameron: Συντάξεις, θέσεις εργασίας και Σύστημα Υγείας κινδυνεύουν σε περίπτωση Brexit - Όχι σε αυτό το λάθος

Cameron: Συντάξεις, θέσεις εργασίας και Σύστημα Υγείας κινδυνεύουν σε περίπτωση Brexit - Όχι σε αυτό το λάθος
Οι δηλώσεις αυτές εχουν αποδέκτες τους ηλικιωμένους βρετανούς οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι οι υποστηρικτές του Brexit
Το τελευταίο του χαρτί παίζει ο βρετανός πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να πείσει τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Όπως αναφέρουν οι Fianancial Times, ο David Cameron προειδοποίησε σήμερα (12/6) ότι σε περίπτωση Brexit θα πληγούν σημαντικά οι συντάξεις και το Εθνικό Σύστημα υγείας της Βρετανίας.
Η κίνηση αυτή είχε ως αποδέκτες τους ηλικιωμένους βρετανούς οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι οι υποστηρικτές του Brexit.
Οι δημοσκοπήσεις που δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα δεν καταλήγουν σε ένα σαφές αποτέλεσμα καθώς οι ενδείξεις τους είναι αντιφατικές.
Για το λόγο αυτό ο David Cameron επαναλαμβάνει συνεχώς στις συνεντεύξεις του ότι «οι οικονομικές επιπτώσεις για τη Βρετανία θα είναι τεράστιες σε περίπτωση ενός Brexit».
Έκανε μάλιστα λόγο για τη «χαμένη δεκαετία» που θα ζήσει η χώρα.
«Παίρνουμε ένα μεγάλο ρίσκο σε ότι αφορά την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και τις συντάξεις.
Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό γιατί είναι λάθος» τόνισε στο BBC ο βρετανός πρωθυπουργός.
Επί πρωθυπουργίας του οι συντάξεις έφτασαν τις 119,30 λίρες την εβδομάδα ποσό που όπως διευκρίνισε θα μειωθεί όταν παρουσιαστεί στην οικονομία «μαύρη τρύπα» 20-40 δις λιρών λόγω των συνεπειών του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης