Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το Spiegel παρακαλά τους Βρετανούς να μην φύγουν από την ΕΕ - Πανικός των Γερμανών για ενδεχόμενο Brexit

Το Spiegel παρακαλά τους Βρετανούς να μην φύγουν από την ΕΕ  - Πανικός των Γερμανών για ενδεχόμενο Brexit
Σε αντίθεση με τους γερμανούς πολιτικούς το 50% των πολιτών δεν φοβάται οτι το Brexit θα έχει αρνητικές συνέπειες στη γερμανική οικονομία
Πανικός φαίνεται ότι διακατέχει τους γερμανούς για το ενδεχόμενο ενός Brexit στο κρίσιμο δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου.
Ενδεικτικό είναι το πρωτοσέλιδο του γερμανικού Spiegel το οποίο παρακαλά «γονατιστό» τους Βρετανούς στη γλώσσα τους, να μην αποχωρήσουν από την ΕΕ λέγοντάς τους «PLEASE DON’T GO» (παρακαλώ μην φύγετε).
Το ενδεχόμενος ενός Brexit, που φαίνεται ότι αυξάνει το ποσοστό του σε μια αμφίρροπη για το αποτέλεσμα διαδικασία ανησυχεί το Βερολίνο καθώς ο ρόλος της Βρετανίας παραμένει ισχυρός εντός της ΕΕ.
Όμως ο μεγαλύτερος φόβος εντοπίζεται στις συνέπειες που θα έχει μια αποχώρηση από την ΕΕ για τη συνοχή της καθώς ενδέχεται να ακολουθήσει ένα ντόμινο αποχωρήσεων καθώς η Ευρωζώνη βρίσκεται σε δυσμενή φάση και κρίση και οι ευρωσκεπτικιστές αυξάνουν τη δύναμή τους.
Επιπλέον, η Γερμανία ανησυχεί για την μελλοντική ασφάλεια στην Ευρώπη υπογραμμίζοντας ότι «η Βρετανία δεν είναι Ελλάδα για να εκβιάζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα».
Για το λόγο μάλιστα το Spiegel παραθέτει δύο φωτογραφίες.
Μία εκείνη του πρωτοσέλιδού της που αφορούσε την Ελλάδα με τον τίτλο «Ακρόπολη αντίο» και δίπλα τη σημερινή που ζητά από τους βρετανούς «να μη φύγουν».

Brexit Grexit

Ωστόσο δημοσκόπηση στη Γερμανία της εταιρείας TNS για λογαριασμό του Spiegel έδειξε ότι οι πολίτες είναι πιο ψύχραιμοι από τους πολιτικούς τους καθώς το 79% θέλουν τη Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ ενώ πάνω από το 50% υποστήριξαν ότι το Brexit δεν θα έχει δυσμενή συνέπεια στην γερμανική οικονομία.
Μόλις το 36% των γερμανών φοβούνται κάτι τέτοιο.

www.bankingnews.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης