Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Schaeuble στο Spiegel: Η Ευρώπη θα λειτουργήσει εν ανάγκη και χωρίς τη Μ. Βρετανία

Schaeuble στο Spiegel: Η Ευρώπη θα λειτουργήσει εν ανάγκη και χωρίς τη Μ. Βρετανία
Η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ θα ήταν σκληρή για όλους – κυρίως όμως για τη Μ. Βρετανία που θα χάσει τα πλεονεκτήματά της
«Μέσα σημαίνει μέσα και έξω σημαίνει έξω», διεμήνυσε στη Βρετανία ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών W. Schaeuble αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Μιλώντας στο επενδυτικό συνέδριο της Deutsche Bank στο Βερολίνο o Schaeuble δήλωσε σε σκληρό τόνο ότι «ενδεχόμενη έξοδος της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ θα ήταν σκληρή για όλους – κυρίως όμως για τη Μ. Βρετανία η οποία θα χάσει ορισμένα από τα πλεονεκτήματά της».
Ο γερμανός υπουργός τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ της παραμονής των Βρετανών στην ΕΕ, λεγοντας ότι το διακύβευμα για τη Μ. Βρετανία είναι τα οικονομικά προνόμια που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ, προειδοποιώντας το Λονδίνο για τις επιπτώσεις που θα είχε ενδεχόμενο «όχι» των Βρετανών.
Ο γερμανός υπουργός εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία ότι σε περίπτωση που οι Βρετανοί πουν όχι στην ΕΕ καθώς δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ενώπιον των παγκόσμιων προκλήσεων χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ευρώπη, υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Σε εκτενή του συνέντευξη για το ίδιο θέμα, που δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του περιοδικού Spiegel τόσο στα γερμανικά όσο και στα αγγλικά, ο γερμανός υπουργός εξαίρει τον ηγετικό ρόλο της Μ. Βρετανίας εκφράζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό του για τη χώρα.
Ωστόσο, όπως σχολίασε, «η Ευρώπη θα λειτουργήσει εν ανάγκη και χωρίς τη Μ. Βρετανία.
Κάποια στιγμή θα αντιλαμβάνονταν οι Βρετανοί ότι έλαβαν μια λανθασμένη απόφαση.
Και τότε θα τους ξαναδεχόμασταν κάποια μέρα, εάν το θέλουν βέβαια».
Για το ζήτημα του Brexit τοποθετήθηκε χθες και η γερμανίδα καγκελάριος σε εκδήλωση ενός γερμανικού Ιδρύματος για Οικογενειακές Επιχειρήσεις στο Βερολίνο.
Η A. Merkel τόνισε ότι «η παραμονή της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ είναι για όλους μας το καλύτερο και το πιο ευκταίο σενάριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης