Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oppenheimer: Γιατί η ιστορία δείχνει ότι επίκειται ακόμη μία πτώση της τάξης του 11% για την Apple

Oppenheimer: Γιατί η ιστορία δείχνει ότι επίκειται ακόμη μία πτώση της τάξης του 11% για την Apple
Το επόμενο επίπεδο στήριξης για τη μετοχή είναι τα 80 δολ., ενώ διέσπασε καθοδικά το κρίσιμο επίπεδο των 92 δολ.
Η Apple πέφτει όλο και χαμηλότερα στο χρηματιστηριακό περιβάλλον.
Ο γίγαντας της τεχνολογίας βρέθηκε την Πέμπτη 12 Μαΐου στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2014, καθώς η μετοχή συνέχισε την υποχώρησή της και έφτασε μέχρι και τα 89,47 δολ.
«Το επίπεδο των 92 δολαρίων που διασπάστηκε αποτελεί πλέον επίπεδο αντίστασης», τόνισε την Πέμπτη 12 Μαΐου στο CNBC ο αναλυτής της επενδυτικής εταιρείας Oppenheimer, Ari Wald.
«Θα δούμε ανθρώπους να προσπαθούν να καλύψουν τις απώλειές τους και ανθρώπους που θα προσπαθούν να αγοράσουν σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα.
Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε πολύ μικρή υποστήριξη, μέχρι να πιάσουμε επίπεδα τιμών κοντά στα 80 δολ.
Αυτό θα σηματοδοτήσει μία υποχώρηση της τάξης περίπου του 40% σε σχέση με τα υψηλά της μετοχής (την οποία την έχουμε ξαναδεί)».



«Αυτό που μάθαμε το 2013», όταν η μετοχή της Apple υποχώρησε για τελευταία φορά τόσο πολύ, είναι ότι «θα πρέπει να περιμένουμε να σταθεροποιηθεί η μετοχή.
Δεν το έχουμε δει ακόμη αυτό, οπότε μείνετε μακριά από την Apple προς το παρόν», πρόσθεσε ο Wald.
Μια πτώση στα 80 δολ. θα αποτελέσει μία περαιτέρω υποχώρηση της τιμής κατά 11% από την τιμή κλεισίματος της Πέμπτης.
«Βλέπουμε τη μετοχή ως ελκυστικά αποτιμημένη, αλλά θα συμφωνήσω με την τεχνική ανάλυση και θα μείνω στο περιθώριο, όπως έχουμε πράξει και ως πωλητές το τελευταίο 12μηνο», λέει ο επικεφαλής επενδύσεων της Bryn Mawr Trust, Ernie Cecilia.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του την Πέμπτη επεσήμανε ότι η εξάρτηση της Apple από το iPhone αποτελεί σημαντικό περιορισμό για την εταιρεία.
«Πιστεύουμε ότι η Apple θα πρέπει να επικεντρωθεί σε επαναλαμβανόμενα έσοδα, σε αντίθεση με την αγορά που επικεντρώνεται σε μία μόνο, αν θέλετε, καινοτομία, κάτι το οποίο θα είναι δύσκολο να συμβαίνει κάθε φορά».
Πέρυσι, τα δύο τρίτα των εσόδων της εταιρείας προήλθαν από τις πωλήσεις του iPhone.
Αλλά η Apple απέτυχε να ανταποκριθεί στις εκτιμήσεις της αγοράς για τα κέρδη Α' τριμήνου, όταν κα ανακοίνωσε μείωση εσόδων, με αποτέλεσμα η μετοχή της να πάρει την κατιούσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης