Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Marketwatch: Η απειλή του Brexit έχει ήδη αλλάξει την Ε.Ε., ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στο δημοψήφισμα

tags :
Marketwatch: Η απειλή του Brexit έχει ήδη αλλάξει την Ε.Ε., ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στο δημοψήφισμα
Ωστόσο από μόνη της η συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο Brexit, έχει ήδη αλλάξει την Ε.Ε. και τη μελλοντική της πορεία
Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στη Βρετανία στις 23 Ιουνίου 2016, η απειλή του Brexit έχει αλλάξει την Ευρωπαϊκή Ένωση για πάντα, αναφέρει σε άρθρο του το Marketwatch.
Σύμφωνα με τον Darrell Delamaide, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις είναι αμφίρροπες σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το πιθανότερο είναι ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε.
Ωστόσο από μόνη της η συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο Brexit, έχει ήδη αλλάξει την Ε.Ε. και τη μελλοντική της πορεία, εκτιμά ο αρθρογράφος του Marketwatch.
Ο στόχος για μια ολοκληρωμένη πολιτική ένωση και ένα κοινό νόμισμα μεταξύ των κρατών -μελών της Ε.Ε., δεν ήταν ποτέ επιτεύξιμος και η πολιτική ελίτ πρέπει πλέον να αναγνωρίσει την πραγματικότητα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Κοιτώντας προς το μέλλον, η Ε.Ε. πρέπει να μάθει να λειτουργία με πολλές ταχύτητες, καθώς μόνο ένας σκληρός πυρήνας θα κινηθεί προς την ενοποίηση.
Υπό το πρίσμα των εξελίξεων στην Ε.Ε. το άρθρο σημειώνει ότι ενδεχομένως ήρθε η ώρα για την Ιταλία να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη, καθώς Mateo Renzi και Mario Draghi έχουν υψώσει το ανάστημά τους απέναντι στη γερμανική ηγεμονία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης