Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Σημαντική η πρόοδος, επιτρέπει αισιοδοξία για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

Deutsche Bank: Σημαντική η πρόοδος, επιτρέπει αισιοδοξία για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος
Αυτά που συμφωνήθηκαν θα πρέπει να είναι εφαρμόσιμα και έτσι να επιτραπεί στην Ελλάδα να λάβει τη δόση για τη χρηματοδότηση των αναγκών τον Ιούλιο
Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο στάσιμων συνομιλιών μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης και η Ελλάδα σημείωσαν σημαντική πρόοδο που επιτρέπει την αισιοδοξία για την αξιολόγηση.
Αυτό αναφέρει η Deutsche Bank στο τελευταίο report, εκτιμώντας ότι αυτά που συμφωνήθηκαν θα πρέπει να είναι εφαρμόσιμα και έτσι να επιτραπεί στην Ελλάδα να λάβει τη δόση για τη χρηματοδότηση των αναγκών τον Ιούλιο.
Ο αναλυτής της Deutsche Bank, G. Saravelos σημείωσε ότι το ΔΝΤ έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τα πίσω, που επέτρεψε ένα γενικό σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.
Το Ταμείο έχει αποδεχθεί μια πιο ήπια εκδοχή του αρχικού πακέτου έκτακτης ανάγκης με φορολογικά μέτρα, με την ελληνική πλευρά να συμφωνεί να ψηφίσει ένα ασαφές πλαίσιο περικοπής δαπανών σε περίπτωση που οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτευχθούν.
Ένα παρόμοιο ηπιότερο πακέτο μέτρων έχει επίσης συμφωνηθεί συμπεριλαμβανομένων των βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Μια σειρά από βασικά ζητήματα εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα, αλλά είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός για την επίλυση βραχυπρόθεσμων κινδύνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης