Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

TD Securities: Μικρή η αντίδραση των αγορών στις προειδοποιήσεις της ΒοΕ για τις επιπτώσεις του Brexit

TD Securities: Μικρή η αντίδραση των αγορών στις προειδοποιήσεις της ΒοΕ για τις επιπτώσεις του Brexit
Οι κεντρικές προβλέψεις στη σημερινή έκθεση για τον πληθωρισμό βασίζεται στο status quo, δηλαδή στο ότι η ψήφος υπέρ της παραμονής θα κερδίσει στο δημοψήφισμα για το Brexit
Αναμενόμενη χαρακτηρίζουν τη σημερινή ομόφωνη απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσει τα επιτόκιά της και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης σταθερά οι αναλυτές της καναδικής επενδυτικής τράπεζας, TD Securities.
Παράλληλα, οι κεντρικές προβλέψεις στη σημερινή έκθεση για τον πληθωρισμό βασίζεται στο status quo, δηλαδή στο ότι η ψήφος υπέρ της παραμονής θα κερδίσει στο δημοψήφισμα για το Brexit.
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη, αλλά άφησε σταθερές τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό.
Παρόλ' αυτά, η Τράπεζα της Αγγλίας συζήτησε τους κινδύνους που σχετίζονται με μία νίκη του «Φεύγουμε» στο δημοψήφισμα, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για μία σημαντική επιβράδυνση τόσο στη ζήτηση όσο και στην προσφορά, καθώς και για μία απότομη υποτίμηση της στερλίνας.
Πάντως, επισημαίνει η TD Securities, οι αγορές αντέδρασαν σχετικά ήρεμα στις σημερινές αποφάσεις της BoE.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης