Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Toronto Dominion Securities: Χωρίς «πυροτεχνήματα» η ΕΚΤ σήμερα (21/4) - Προσήλωση στην υλοποίηση των μέτρων

Toronto Dominion Securities: Χωρίς «πυροτεχνήματα» η ΕΚΤ σήμερα (21/4) - Προσήλωση στην υλοποίηση των μέτρων
Η ΕΚΤ επιχείρησε να υποβαθμίσει τους κινδύνους για την οικονομία της Ευρωζώνης από τις αναδυόμενες οικονομίες και τη χρηματοοικονομική αστάθεια
Η σημερινή (21/4) συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) δεν έκρυβε εκπλήξεις, ενώ κατέστη σαφές ότι η έμφαση δίνεται πλέον στην υλοποίηση των ήδη ειλημμένων μέτρων, εκτιμά η Toronto Dominion Securities.
Η TDS, που αποτελεί μέλος του Toronto Dominion Group, από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους του Καναδά, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «μετά τη συνεδρίαση του Μαρτίου, η ΕΚΤ φαίνεται ότι ξέμεινε από πυροτεχνήματα», με το ΔΣ να επικεντρώνεται στην εφαρμογή και όχι στην καινοτομία.
Αναφέρει, επίσης, ότι η ΕΚΤ επιχείρησε να υποβαθμίσει τους κινδύνους για την οικονομία της Ευρωζώνης από τις αναδυόμενες οικονομίες και τη χρηματοοικονομική αστάθεια.
Επιπλέον, δεν αναφέρθηκε ο ρυθμός ανάκαμψης στη ζώνη του ευρώ, κάτι που ενδεχομένως να μεταφράζεται σε εσωτερική διαφωνία, σημειώνει η TDS, προσθέτοντας ότι ο Mario Draghi απέφυγε τις δύσκολες ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου, περιορίζοντας τα πεδία επί των οποίων οι δημοσιογράφοι είχαν δικαίωμα ερώτησης.
Ουσιαστικά, σύμφωνα με την TDS, δεν υπήρξε κάποια ένδειξη ότι η ΕΚΤ δίνει το βάρος σε κάτι διαφορετικό, πέρα από την υλοποίηση των μέτρων που έχει αποφασίσει στο παρελθόν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης