Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να αυξήσει τα επιτόκιά της το Φεβρουάριο του 2017

tags :
Rabobank: Η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να αυξήσει τα επιτόκιά της το Φεβρουάριο του 2017
Είναι απίθανο να προβλεφθεί με ακρίβεια το πως το Brexit θα επηρέαζε τις εμπορικές σχέσεις με την Ε.Ε. και έτσι υπάρχει ένα μεγάλο εύρος λάθους όσον αφορά τις προβλέψεις για την πορεία της ανάπτυξης
Στην εκτίμηση ότι η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (BOE) μπορεί να αυξήσει τα επιτόκιά της το Φεβρουάριο του 2017 προχωράει στην τελευταία της έκθεση η αναλύτρια της ολλανδικής τράπεζας Rabobank, Carlijn Prins.
Αναλυτικά, στο κείμενο της Prins αναφέρονται τα εξής:
Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, Carney, παραδέχθηκε ότι το Brexit είναι ο μεγαλύτερος εγχώριος κίνδυνος για τη Μεγάλη Βρετανία.
Η ισχυρή πτώση της αξίας της στερλίνας κατά τη διάρκεια του Α' τριμήνου αντικατοπτρίζει την επίπτωση της αβεβαιότητας.
Παράλληλα, μία πιο αδύναμη στερλίνα μπορεί να ωφελήσει τους εξαγωγείς και να ωθήσει και πάλι τον πληθωρισμό πιο κοντά προς το στόχο του 2% λίγο ταχύτερα από ότι αρχικά εκτιμάτο πριν από λίγους μήνες.
Η πολιτική αβεβαιότητα επίσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις επενδύσεις.
Επιπλέον, είναι απίθανο να προβλεφθεί με ακρίβεια το πως το Brexit θα επηρέαζε τις εμπορικές σχέσεις με την Ε.Ε. και έτσι υπάρχει ένα μεγάλο εύρος λάθους όσον αφορά τις προβλέψεις για την πορεία της ανάπτυξης μετά από μία έξοδο από την Ε.Ε.
Προβλέπουμε ότι η BoE θα διατηρήσει την προσεκτική της στάση μέσα στο παρόν περιβάλλον και δεν πρόκειται να δούμε κάποια αύξηση επιτοκίων μέχρι το Φεβρουάριο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης