Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bayerische Landesbank: Μεγάλος ο κίνδυνος ενός Brexit – Πέραν της στερλίνας, θα πληγεί και το ευρώ

tags :
Bayerische Landesbank: Μεγάλος ο κίνδυνος ενός Brexit – Πέραν της στερλίνας, θα πληγεί και το ευρώ
Η BayernLB εκτιμά ότι το ευρώ θα διολισθήσει στο 1,09 δολάριο μέχρι τις 30 Ιουνίου και στο 1,04 δολ. μέχρι το τέλος του έτους
Το Brexit είναι το θέμα που θα κυριαρχήσει τους επόμενους τρεις μήνες και καθώς οδεύουμε προς το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για τη συμμετοχή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την Bayerische Landesbank (BayernLB), η οποία για δεύτερο συνεχές τρίμηνο προέβλεψε επιτυχώς τα κέρδη του ευρώ έναντι γεν, ελβετικού φράγκου και σουηδικής κορόνας, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Σύμφωνα με την Bayerische Landesbank, η συζήτηση για το Brexit δεν πλήττει μόνον το βρετανικό νόμισμα, τη στερλίνα, αλλά θα εξαλείψει τη μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδο που έχει καταγράψει το ευρώ.

Οι ανησυχίες για το Brexit θα εξαλείψουν το ράλι του ευρώ


«Δεν αποτελεί κίνδυνο μόνο για τη Βρετανία και τη στερλίνα, αλλά και για το ευρώ», επισημαίνει η BayernLB, προσθέτοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και γι' αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή.
Όπως αναφέρει, «ο περισσότερος κόσμος ελπίζει ότι η Βρετανία θα παραμείνει στην Ε.Ε., όμως κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος διότι έχουμε τους πρόσφυγες, τρομοκρατικές επιθέσεις, δηλαδή πολλά γεγονότα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από το ευρωπαϊκό μπλοκ».
Η BayernLB εκτιμά ότι το ευρώ θα διολισθήσει στο 1,09 δολάριο μέχρι τις 30 Ιουνίου και στο 1,04 δολ. μέχρι το τέλος του έτους και αυτό με την υπόθεση ότι η Βρετανία θα παραμείνει στην Ε.Ε. και ότι η πτώση θα οφείλεται στην αβεβαιότητα της κατάστασης.
Σημειώνεται ότι από τον Ιανουάριο στον Μάρτιο, το ευρώ έχει σημειώσει άλμα 4,8% έναντι του δολαρίου, στο καλύτερο τρίμηνο από τον Μάρτιο του 2011, ενώ η στερλίνα έχει υποχωρήσει κατά 1,6%, την τρίτη συνεχή τριμηνιαία πτώση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης