Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gartman (μεγαλοεπενδυτής): Παραμείνετε ουδέτεροι όσον αφορά τις αμερικανικές μετοχές

tags :
Gartman (μεγαλοεπενδυτής): Παραμείνετε ουδέτεροι όσον αφορά τις αμερικανικές μετοχές
Οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν μία «ανησυχία», οι ιαπωνικές μετοχές βρίσκονται σε μία κατάσταση «bear market», ενώ οι βραζιλιάνικες μετοχές είναι σε bull market
Οι επενδυτές καλό θα ήταν να μείνουν ουδέτεροι όσον αφορά τις αμερικανικές μετοχές στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον, σύμφωνα με τον γνωστό επενδυτή και αναλυτή των αγορών, Dennis Gartman.
Αν και το αμερικανικό χρηματιστήριο έχει πραγματοποιήσει ένα ισχυρό ράλι από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου, ο Gartman είπε στο CNBC ότι «εάν κοιτάζετε το αμερικανικό χρηματιστήριο, πιθανόν να έχετε οριακά κέρδη».
Προσέθεσε δε ότι προς το παρόν ο ίδιος παραμένει «ουδέτερος» για τις μετοχές.
«Εάν πρέπει να εμπλακείτε, κάντε το ήσυχα, στο χαμηλότερο δυνατό βαθμό, περιμένοντας μία ελαφρά άνοδο», συνέχισε ο Gartman όσον αφορά το αμερικανικό χρηματιστήριο, αλλά, όπως επεσήμανε, εάν μπορείτε «μείνετε εκτός "αγωνιστικού χώρου"».
Ο δείκτης Dow Jones βρέθηκε να βουλιάζει από τις αρχές του χρόνου, με την πτώση να φτάνει στο μέγιστο σημείο της στις 11 Φεβρουαρίου, αλλά από εκείνη τη στιγμή έχει πραγματοποιήσει ένα ράλι 13,6%.
Την Παρασκευή 1 Απριλίου ο δείκτης έκλεισε υψηλότερα κατά 107 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο από τις 4 Δεκεμβρίου του 2015 και πλέον βρίσκεται 2% υψηλότερα από την αρχή του έτους.
Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη οι αγορές έκλεισαν χαμηλότερα την Παρασκευή, την πρώτη ημέρα του Β' τριμήνου του έτους.
Ο Gartman είπε στο CNBC ότι οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν μία «ανησυχία».
Οι ιαπωνικές μετοχές βρίσκονται σε μία κατάσταση «bear market», ενώ οι βραζιλιάνικες μετοχές είναι σε bull market.
Τέλος, ο Gartman είπε ότι σε παγκόσμιους όρους οι μετοχές είναι ακόμη αδύναμες και ακόμη και αν οι αμερικανικές μετοχές βρίσκονται υψηλότερα ελάχιστα, «σε μία, ελαφρώς, bull market, μην εμπλακείτε και πάρα πολύ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης