Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman: Οξύνεται η ένταση στην Ευρωζώνη μετά τη διαρροή συνομιλιών του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Brown Brothers Harriman: Οξύνεται η ένταση στην Ευρωζώνη μετά τη διαρροή συνομιλιών του ΔΝΤ για την Ελλάδα
«Πιθανή μικροπολιτική για την Ελλάδα θα μπορούσε να είναι πολύ αποσταθεροποιητική για τις παγκόσμιες αγορές», σύμφωνα με τη Brown Brothers Harriman
Την εκτίμηση ότι η ένταση στην Ευρωζώνη θα οξυνθεί, μετά τη διαρροή της συνομιλίας στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) σχετικά με την Ελλάδα, διατυπώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής εταιρείας επενδυτικών και τραπεζικών υπηρεσιών, Brown Brothers Harriman (BBH).
Ειδικότερα, οι αναλυτές της BBH αναφέρουν σχετικά:
«Τα σχόλια που έχουν διαρρεύσει, υποδηλώνουν πως ορισμένα από τα στελέχη του ΔΝΤ συζήτησαν σχέδιο πίεσης της Γερμανίας, για να επιτρέψει τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μέσω της απειλής για απόσυρση του Ταμείου από το οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας.
Τα στελέχη του ΔΝΤ σημείωσαν ότι η προσφυγική κρίση, το δημοψήφισμα για Brexit και η προθεσμία του Ιουλίου για αποπληρωμή δόσης που έχει η Ελλάδα είναι οι βασικοί κίνδυνοι του επόμενου διαστήματος».
Στη συνέχεια, η ομάδα αναλυτών της BBH αναφέρεται στη στάση που κράτησε για το εν λόγω ζήτημα η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde.
Πιο συγκεκριμένα, υπογραμμίζουν ότι η Lagarde υπερασπίστηκε το Ταμείο, ενώ δήλωσε ότι το ΔΝΤ δε θα χρησιμοποιήσει ένα δυνητικό πιστωτικό γεγονός ως διαπραγματευτική τακτική, αλλά ότι εκπρόσωποι του Ταμείου θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να συνεχιστούν οι συνομιλίες αυτή την εβδομάδα.
«Για να αναφέρουμε το προφανές, μια πιθανή μικροπολιτική για την Ελλάδα θα μπορούσε να είναι πολύ αποσταθεροποιητική για τις παγκόσμιες αγορές», καταλήγουν οι αναλυτές της Brown Brothers Harriman.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης