Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scotiabank: Η συζήτηση για το Brexit εμποδίζει τη στερλίνα να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του δολαρίου

Scotiabank: Η συζήτηση για το Brexit εμποδίζει τη στερλίνα να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του δολαρίου
Το ευρώ αναμένεται να υπεραποδόσει έναντι του δολαρίου βραχυπρόθεσμα
Η βρετανική στερλίνα έχει αποτύχει να ξεφύγει από τη «σκιά» του Brexit και να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος, σημειώνει στην τελευταία του έκθεση ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Scotiabank για την αγορά συναλλάγματος, Shaun Osborne.
Παράλληλα, σε άλλο του σημείωμα, σημειώνει ότι το ευρώ αναμένεται να υπεραποδόσει έναντι του δολαρίου βραχυπρόθεσμα.
Αναλυτικά στα δύο κείμενα της βρετανικής τράπεζας αναφέρονται τα εξής:
Η αποτίμηση της αγοράς δείχνει ότι η ασφάλιση έναντι του κινδύνου μίας υποχώρησης της στερλίνας μέχρι το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου γίνεται όλο και πιο «ακριβή».
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη και η αισιοδοξία των επιχειρήσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν θα δείξουν κατά πόσον το ζήτημα «Brexit» έχει αρχίσει να έχει επιπτώσεις και στην πραγματική οικονομία.
Όσον αφορά τις προοπτικές για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, ο Osborne επισημαίνει ότι οι αναλυτές διάβαζαν εσφαλμένα το τελευταίο διάστημα τα σχετικά διαγράμματα.
Τονίζει δεν ότι τα κέρδη που κατέγραψε το ευρώ από το επίπεδο του 1,12 δολαρίου δείχνει μία τάση πλήρους ανάκαμψης και ανόδου μέχρι το 1,134 δολ. από όπου είχε ξεκινήσει η τελευταία πτώση.
Τέλος σημειώνει ότι το επίπεδο στήριξης βρίσκεται στο 1,128 δολ, ενώ μία δυναμική διάσπαση του 1,1325 δολ. μπορεί να οδηγήσει σε ένα ράλι του ευρώ μέχρι το επίπεδο του 1,16-1,17 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης