Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Οι κεντρικές τράπεζες κινούν τα νήματα των αγορών – Στο επίκεντρο η FED

Danske Bank: Οι κεντρικές τράπεζες κινούν τα νήματα των αγορών – Στο επίκεντρο η FED
Αν και δεν αναμένεται αλλαγές στα επιτόκια, οι ανακοινώσεις από τη FED θα τεθούν στο μικροσκόπιο των επενδυτών για τις επόμενες συνεδριάσεις της
Οι κεντρικές τράπεζες είναι αυτές που θα κινήσουν τα… νήματα των αγορών τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την δανέζικη τράπεζα Danske Bank, η οποία σημειώνει ότι αυτή την εβδομάδα θα τεθεί στο επίκεντρο η συνεδρίαση της FED την Τετάρτη.
Αν και όπως σημειώνει δεν αναμένονται αλλαγές στα επιτόκια, οι ανακοινώσεις από την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα θα τεθούν στο επίκεντρο των επενδυτών, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να βρουν ενδείξεις για το τι μέλλει γενέσθαι στις επόμενες συνεδριάσεις της.
Η Danske Bank εκτιμά ότι η FED θα προχωρήσει στην επόμενη αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, όμως, συμπληρώνει ότι έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες να αυξηθούν ακόμη νωρίτερα, δεδομένης της βελτίωσης στο κλίμα της αγοράς και της αύξησης του δομικού πληθωρισμού.
Οι Bank of England (BoE), Bank of Japan (BoJ) και Noges Bank επίσης συνεδριάζουν αυτή την εβδομάδα, αν και όπως σημειώνει η Danske Bank δεν αναμένονται αλλαγές στη νομισματική πολιτική των δύο πρώτων, όμως αναμένει μια μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης