Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brother Harriman: Κίνδυνος για την Ε.Ε., αν η Βρετανία ταχθεί υπέρ του Brexit

Brown Brother Harriman: Κίνδυνος για την Ε.Ε., αν η Βρετανία ταχθεί υπέρ του Brexit
Πιθανή περαιτέρω υποχώρηση της στερλίνας
Τους κινδύνους που ελλοχεύουν και για την Ευρωπαϊκή Ένωση από ένα αποτέλεσμα υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου επισημαίνει σε ανάλυσή της η Brown Brothers Harriman.
Όπως αναφέρει, «ήταν μόνον προς το συμφέρον της Βρετανίας η G20 να αναγνωρίσει τους παγκόσμιους κινδύνους ενός Brexit, έτσι λίγη αμφιβολία μπορεί να υπάρξει ότι η εμφάνισή του στην ανακοίνωση της G20 ήταν ύστερα από επιμονή της βρετανικής κυβέρνησης».
Αν και πολλά μέσα αναφέρουν ότι η πτώση της στερλίνας οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένοι στοιχηματίζουν ότι η Βρετανία θα ψηφίσει για την έξοδό της από την Ε.Ε., η Brown Brothers Harriman σημειώνει ότι έχει μια διαφορετική οπτική.
«Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυτοί που επιθυμούν η Βρετανία να παραμείνει στην Ε.Ε. υπερισχύουν εκείνων που επιθυμούν έξοδό της.
»Οι επενδυτές δεν στοιχηματίζουν εναντίον των δημοσκοπήσεων, όμως αναγνωρίζουν τον κίνδυνο σημαντικού πτωτικού ρίσκου για την στερλίνα και την τιμή των assets σε στερλίνα», αναφέρει.
Επισημαίνει ακόμη ότι η πρώτη φάση αναπροσαρμογής κινδύνου έχει ολοκληρωθεί και προσθέτει ότι η στερλίνα την προηγούμενη εβδομάδα διαπραγματευόταν κάθε ημέρα υψηλότερα αφού προσέγγισε τα χαμηλά πολλών ετών κοντά στο 1,3835 δολάριο στις 29 Φεβρουαρίου.
Υπάρχει κίνδυνος ότι ο διοικητής της Bank of England, Marc Carney, στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο στις 8 Μαρτίου σχετικά με τον οικονομικό και χρηματοπιστωτικό αντίκτυπο ενός Brexit να αυξήσει την ανησυχία και προσθέτει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα ακόμη κύμα μείωσης της στερλίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης