Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Ο Shaeuble απορρίπτει την πρόταση Schulz για παράταση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους

Reuters: Ο Shaeuble απορρίπτει την πρόταση Schulz για παράταση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους
Με την πρόταση Schulz συμφωνεί και η γερμανίδα καγκελάριος Merkel όχι όμως και ο  W. Schaeuble που την απορρίπτει κατηγορηματικά 
Η Γερμανία, δια στόματος του υπουργού Οικονομικών W. Schaeuble απορρίπτει πρόταση για παράταση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους λόγω της προσφυγικής κρίσης σύμφωνα με το Reuters.
Το γεγονός ωστόσο έχει προκαλέσει σημαντικές διαμάχες στη Γερμανία δεδομένου ότι την πρόταση αυτή υπέβαλε αν και ατύπως ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, γερμανός Martin Schulz.
Η αρνητική απάντηση ήρθε από τον εκπρόσωπο του γερμανού υπουργού Οικονομικών ο οποίος αρνήθηκε να δεχθεί το γεγονός ότι «η Ελλάδα προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα οικονομικά της προβλήματα εν μέσω μιας τεράστιας προσφυγικής κρίσης».
«Το ζήτημα των προσφύγων και το πρόγραμμα της βοήθειας προς την Ελλάδα, δε θα πρέπει ν' αναμειγνύονται», δήλωσε στο Reuters o εκπρόσωπος του W. Schaeuble.
ωστός, την πρόταση . Schulz απορρίπτει και ο Manfred Wember, ηγέτης του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός σχηματισμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στέλεχος της συντηρητικής Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας.
«Όποιος συγχέει την ευρωπαϊκή πολιτική σταθερότητας με τη μεταναστευτική κρίση, παίζει με τη φωτιά», δήλωσε ο Weber ξεκαθαρίζοντας ότι «οι ευρωπαϊκοί κανόνες για το χρέος δεν πρέπει ν' αποδυναμωθούν.
Αυτό ισχύει και για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα».
Από την πλευρά του ο Martin Schulz, στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD), (το οποίο είναι σύμμαχος της A. Merkel στην κυβέρνηση) Μέρκελ και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποστηρίζει ότι η μεταναστευτική κρίση επηρεάζει αρνητικά την Ελλάδα περισσότερο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της, ενώ προκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα στον προϋπολογισμό της.
«Συνεπώς πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη ελαστικότητα στην εφαρμογή των κριτηρίων για τη μείωση του ελλείμματος», τονίζει ο Martin Schulz.
Μια θέση με την οποία συμφωνεί και η γερμανίδα καγκελάριος Merkel αλλά έρχεται σε αντίθεση με αυτήν του Schaeuble.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης