Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

TD Securities: Εξαιρετικά μεγάλες οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός Brexit - Ισχυρές πιέσεις στη στερλίνα

TD Securities: Εξαιρετικά μεγάλες οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός Brexit - Ισχυρές πιέσεις στη στερλίνα
Εάν η καμπάνια του «Ναι» για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. επικρατήσει, η στερλίνα αναμένεται ότι θα κινηθεί δυναμικότερα στο δεύτερο μισό του έτους
Την επισήμανση ότι η στερλίνα έχει υποχωρήσει σημαντικά κατά 3% έναντι του δολαρίου λόγω των αυξανόμενων φόβων για το ενδεχόμενο μίας εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., επισημαίνουν οι αναλυτές της TD Securities.
Στα βασικά σημεία του σημειώματος της TDS επισημαίνονται τα εξής:
Η ευρεία ανησυχία ότι το δημοψήφισμα, το οποίο έχει καθοριστεί για τις 23 Ιουνίου, μπορεί να κριθεί στο νήμα έχει ενισχυθεί από τις αναφορές ότι το 20% των ψηφοφόρων είναι ακόμη αναποφάσιστο.
Η επιπλοκή αυτή είναι ότι τους επόμενους 4 μήνες υπάρχει πιθανότητα η ψήφος να γείρει προς οποιαδήποτε μεριά.
Η απόφαση του δημάρχου του Λονδίνου και δημοφιλούς πολιτικού, Boris Johnson, μέσα στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο να ταχθεί υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε. έδωσε το έναυσμα για τις πωλήσεις της στερλίνας.
Μέχρι τότε, πολλοί επενδυτές φαίνεται ότι περίμεναν ότι η συμφωνία με την Ε.Ε. που ανακοινώθηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου θα ήταν αρκετή για στηριχτεί περαιτέρω η καμπάνια του βρετανού πρωθυπουργού για παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.
Υπό το πρίσμα ότι η πολιτική αβεβαιότητα είναι αρνητική για το νόμισμα, προχωράμε σε αναθεώρηση των προβλέψεών μας για τη στερλίνα σε ορίζοντα 1 και 3 μηνών, εξαιτίας της δημοσιοποίησης της ημερομηνίας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
Με αυτό υπόψιν, υποθέτοντας ότι η καμπάνια του «Ναι» για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. θα επικρατήσει, οι προβλέψεις μας δείχνουν ότι η στερλίνα θα κινηθεί δυναμικότερα στο δεύτερο μισό του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης