Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Πλήγμα για ανάπτυξη, επενδυτική εμπιστοσύνη και στερλίνα από ένα Brexit – Επιπτώσεις και στο ευρώ

Societe Generale: Πλήγμα για ανάπτυξη, επενδυτική εμπιστοσύνη και στερλίνα από ένα Brexit – Επιπτώσεις και στο ευρώ
Μια αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. μπορεί να προκαλέσει ευρύτερη πολιτική αβεβαιότητα, σημειώνεται
Τις αρνητικές επιπτώσεις ενός Brexit για την ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου, την επενδυτική εμπιστοσύνη και τη στερλίνα επισημαίνει η γαλλική τράπεζα Societe Generale καθώς πλησιάζει η 23η Ιουνίου, ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
Όπως αναφέρει, παραμένει «bearish» για τις ισοτιμίες της στερλίνας έναντι νορβηγικής κορόνας, γεν και δολαρίου και επισημαίνει ότι θα υπάρξουν διορθώσεις και ευκαιρίες για πωλήσεις, τουλάχιστον μέχρι τις 22 Ιουνίου.
Ωστόσο, επισημαίνει ότι το Brexit δεν είναι αρνητικό μόνο για το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη της υπόλοιπης Ευρώπης και το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να προκληθεί ευρύτερη πολιτική αβεβαιότητα.
Μέχρι τώρα, σημειώνει η Societe Generale, η απάντηση στα όποια σημάδια έλλειψης εμπιστοσύνης στη ζώνη του ευρώ έχει υπάρξει από την ΕΚΤ και αυτό είναι κάτι που πιθανόν δεν θα αλλάξει.
Αυτό με τη σειρά του είναι αρνητικό για το ευρώ, που σήμερα το πρωί διαμορφώθηκε μόλις πάνω από την ψυχολογική στήριξη - κλειδί στο 1,10 δολ., σημειώνει η γαλλική τράπεζα, η οποία εκτιμά επιτάχυνση της πτωτικής τάσης στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, ενώ έναντι του γεν τα πράγματα είναι πιο αρνητικά βραχυπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης