Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mitsubishi UFJ Financial Group: Ο κίνδυνος Brexit επιδρά αρνητικά στη στερλίνα – Σηματωρός οι δημοσκοπήσεις

Mitsubishi UFJ Financial Group: Ο κίνδυνος Brexit επιδρά αρνητικά στη στερλίνα – Σηματωρός οι δημοσκοπήσεις
Το βρετανικό νόμισμα θα αποδυναμωθεί περαιτέρω και θα καταστεί περισσότερο ασταθές καθώς πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, σημειώνεται
Στην αρνητική επίδραση που έχει μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. στη στερλίνα αναφέρεται το Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), το οποίο υπογραμμίζει ότι οι δημοσκοπήσεις θα καθορίσουν την πορεία του βρετανικού νομίσματος, το οποίο εκτιμά ότι θα αποδυναμωθεί περαιτέρω και θα καταστεί περισσότερο ασταθές όσο πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος (23 Ιουνίου).
Όπως σημειώνεται, η τελική συμφωνία του πρωθυπουργού David Cameron ήταν επαρκής προκειμένου να εκστρατεύσει «ψυχή τε και σώματι» υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. και υπό αυτή την έννοια, η συμφωνία είναι σημαντική στο να εξασφαλιστεί η υποστήριξή του, που εκτιμάται ότι θα αποδειχθεί σημαντική και θα καθορίσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Από την άλλη, επισημαίνει το MUFG, η καμπάνια υπέρ του Brexit έλαβε ώθηση από την ανακοίνωση χθες, Κυριακή, του δημάρχου του Λονδίνου, Boris Johnson, ότι είναι υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε., κάτι που επίσης, πιθανώς να ενισχύσει το στοίχημά του να είναι ο επόμενος ηγέτης των Συντηρητικών.
Οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι η κοινή γνώμη τον θεωρεί ως τον δεύτερο πιο αξιόπιστο πολιτικό σε αυτό το θέμα μετά τον πρωθυπουργό Cameron.
Παράλληλα, το MUFG σημειώνει ότι αυτή η κίνηση ενέτεινε τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τον κίνδυνο ενός Brexit και τις επιπτώσεις στην στερλίνα.
Ακόμη σημειώνεται ότι οι δημοσκοπήσεις από εδώ και στο εξής θα αποτελούν σηματωρό για την πορεία της στερλίνας, τώρα που ξεκινά η εκστρατεία για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ε.Ε.
Το Mitsubish UFJ Financial Group εκτιμά ότι η στερλίνα θα αποδυναμωθεί περαιτέρω και ότι θα καταστεί περισσότερο ευμετάβλητη καθώς πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, αντικατοπτρίζοντας την υψηλή αβεβαιότητα σχετικά με το αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης