Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για ενδεχόμενη νέα ύφεση στις ΗΠΑ

FT: Οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για ενδεχόμενη νέα ύφεση στις ΗΠΑ
Το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία ανησυχεί τους επενδυτές περισσότερο από την κινεζική επιβράδυνση


Οι επενδυτές παγκοσμίως, κατέχοντας μεγάλες ποσότητες ρευστού, ανησυχούν τώρα περισσότερο για το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ παρά για την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα, σύμφωνα με μια τακτική έρευνα της Bank of America Merrill Lynch.
Περίπου 90 από τους 165 fund managers που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν περιμένουν περισσότερες από δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίου από την Fed μέσα στους επόμενους 12 μήνες. 
Πρόκειται για σημαντική αλλαγή εκτίμησης αν αναλογιστεί κανείς ότι στην ίδια ερώτηση τον περασμένο Δεκέμβριο μόνο το 40% είχε δώσει αυτήν την απάντηση.



Ένα άλλο σημαντικό συμπέρασμα που προέκυψε από την έρευνα είναι ότι κρατούν στα χέρια τους μετρητά, λόγω της πρόσφατης αναταραχής στις χρηματαγορές, που κατέγραψαν τη χειρότερη έναρξη χρονιάς εδώ και δεκαετίες.
Τα μέσα ταμειακά αποθέματα κυμαίνονται περίπου στο 5,6%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2001.
Ενώ όμως η αγωνία λίγο πριν το τέλος του 2015 είχε ως επίκεντρο την επιβράδυνση στην κινεζική οικονομία και την νομισματική αποδυνάμωση, οι επενδυτές τώρα θεωρούν ότι είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος αμερικανικής ύφεσης.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η Κίνα δεν συνεχίζει να προκαλεί μεγάλη αγωνία καθώς οι προβλέψεις ανάπτυξης για την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως είναι οι χαμηλότερες από το 2008, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 5 - 11 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης