Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Κρίσιμη η Σύνοδος Κορυφής στις 18-19 Φεβρουαρίου 2016 για το μέλλον της Βρετανίας στην Ε.Ε.

BofA Merrill Lynch: Κρίσιμη η Σύνοδος Κορυφής στις 18-19 Φεβρουαρίου 2016 για το μέλλον της Βρετανίας στην Ε.Ε.
Η ημερομηνία του δημοψηφίσματος δεν πρόκειται να ανακοινωθεί προτού επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στη Βρετανία και την Ε.Ε
Στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 18-19 Φεβρπουαρίου στρέφεται η προσοχή αναφορικά με το μέλλον της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνουν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch.
Το προσχέδιο της συμφωνίας που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό David Cameron και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk κινείται εντός των προβλέψεων της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, ωστόσο δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα επιτευχθεί τελικά η πολυπόθητη συμφωνία, ενόψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. αν και οι πιθανότητες είναι υψηλές.
Η ημερομηνία του δημοψηφίσματος δεν πρόκειται να ανακοινωθεί προτού επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στη Βρετανία και την Ε.Ε.
Σύμφωνα με την BofA Merrill Lynch,η 23η Ιουνίου 2016, είναι μια ημερομηνία που ταιριάζει στο χρονοδιάγραμμα, καθώς απαιτούνται 16 εβδομάδες μεταξύ της ανακοίνωσης και της διαξαγωγής του δημοψηφίσματος.
Οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι παρά τη προκαταρκτική συμφωνία της 2ας Φεβρουαρίου, οι λεπτομέρειες στα δύσκολα ζητήματα δεν έχουν οριστικοποιηθεί, με την οικονομική διακυβέρνηση και το προσφυγικό να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Όσον αφορά τις επιπτώσεις των εξελίξεων στη στερλίνα, ενδεχόμενη συμφωνία υπό τις παρούσες συνθήκες θα είναι ουδέτερη για το βρετανική νόμισμα.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές για τη στερλίνα και θα την οδηγήσουν σε σημαντική υποτίμηση έναντι του γεν, του ευρώ, του ελβετικού φράγκου και του δολαρίου, σημεςιώνει η BofA Merrill Lynch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης