Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times: Η ασφυκτική πίεση της ΕΕ προς την Ελλάδα για τη λειτουργία των hot spots αποδίδει καρπούς στη Λέρο

Financial Times: Η ασφυκτική πίεση της ΕΕ προς την Ελλάδα για τη λειτουργία των hot spots αποδίδει καρπούς στη Λέρο
Στο κέντρο υποδοχής της Λέρου, θα φιλοξενηθούν σε πρώτη φάση περίπου 1000 πρόσφυγες
«Οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής (hot spots) στα νησιά φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς στη Λέρο» υποστηρίζει ρεπορτάζ των Financial Times από το νησί.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει τις πύλες του στο νησί το πρώτο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο οποίο οι αφιχθέντες θα καταγράφονται μέσω ενός σύγχρονου συστήματος καταγραφής.
«Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα δείχνει την πρόθεσή της να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ στο προσφυγικό» τονίζει το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας ότι οι κάτοικοι της Λέρου έχουν βαθιά παράδοση παροχής «ασύλου» σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη η οποία χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970 και την περίοδο της ελληνικής χούντας.
Στο συγκεκριμένο κέντρο υποδοχής, θα φιλοξενηθούν σε πρώτη φάση περίπου 1000 πρόσφυγες με τον επικεφαλής του κέντρου Μάκη Μπακαρά να δηλώνει ότι «όλοι εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, λόγω μεγάλων βροχοπτώσεων, να ολοκληρώσουν το κέντρο».
Το δημοσίευμα σχολιάζει ωστόσο ότι η Ελλάδα επίσπευσε τις διαδικασίες λειτουργίας των κέντρων υποδοχής μετά τις απειλές της ΕΕ ότι θα κλείσει τα σύνορα της χώρας η οποία δεν θα είναι πλέον μέλος της συνθήκης του Σενγκεν.
«Η Ελλάδα μόνο τον περασμένο χρόνο δέχτηκε 800 χιλιάδες πρόσφυγες από την Τουρκία, οι οποίοι προσπάθησαν να φτάσουν στη Βόρεια Ευρώπη, με τους 440 χιλιάδες από αυτούς να περνούν στη Ελλάδα μέσω της Λέσβου» αναφέρουν οι Financial Times σχολιάζοντας ότι η Λέσβος είναι το μόνο νησί που από τις 30 Νοεμβρίου έχει εργαστεί για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης