Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

TD Securities: Η αναταραχή στις αγορές θα καθυστερήσει την επόμενη αύξηση επιτοκίων από τη Fed έως τον Ιούνιο

TD Securities: Η αναταραχή στις αγορές θα καθυστερήσει την επόμενη αύξηση επιτοκίων από τη Fed έως τον Ιούνιο
H πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας θα εκτροχιαστεί εξαιτίας της έντονης μεταβλητότητας στα χρηματιστήρια - Το πολύ 2 αυξήσεις επιτοκίων ακόμη φέτος
Στη συνεχιζόμενη αναταραχή στις αγορές και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή στις αποφάσεις και την τακτική της Fed εστιάζουν σε κείμενό τους οι αναλυτές της καναδικής επενδυτικής τράπεζας TD Securities.
Ειδικότερα, οι αναλυτές σημειώνουν ότι η αναταραχή στις χρηματαγορές και ο κίνδυνος που αποτελεί για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη θα αναγκάσουν τη Fed να καθυστερήσει την επόμενη αύξηση επιτοκίων μέχρι τον Ιούνιο.
Χαρακτηριστικά, οι αναλυτές της TDS επισημαίνουν τα εξής στο κείμενό τους:
* Δεδομένης της καθυστερημένης επίδρασης της πιο σφικτής οικονομικής πολιτικής, τα στελέχη της Fed, μετά από την κίνηση που αναμένεται τον Ιούνιο, πιθανότατα θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε μόνο μία ακόμη αύξηση επιτοκίων φέτος, πιθανότατα το Δεκέμβριο, εκτός εάν τα στοιχεία για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ και παγκοσμίως εκπλήξουν θετικά, οπότε μπορεί να αναμένεται μία αύξηση το Σεπτέμβριο.
* Δε βλέπουμε σημαντική επίπτωση στις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες, καθώς η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχουν ήδη ξεκινήσει το δικό τους ταξίδι προς την περαιτέρω νομισματική χαλάρωση, ενώ για τους εξαγωγείς εμπορευμάτων οι προσδοκίες για περαιτέρω σύσφιξη το 2017 έχουν ήδη μειωθεί.
Όμως, έχουμε ανασκευάσει τις προβλέψεις μας για τα επιτόκια χαμηλότερα, ώστε να συμβαδίσουν με τις προβλέψεις μας για τις κινήσεις της Fed.
* Επίσης έχουμε προχωρήσει σε αλλαγή των προβλέψεών μας για την ανακοίνωση από την ΕΚΤ μίας μείωσης των επιτοκίων κατά 0,2% και περαιτέρω αύξηση του ρυθμού ποσοτικής χαλάρωσης στη συνάντηση του Μαρτίου, αλλά με αυξανόμενο κίνδυνο να υπάρξει μία ανακοίνωση πριν από τη συνάντηση της 10ης Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης