Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

TD Securities: Η κίνηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας ανοίγει ευκαιρίες τοποθέτησης στα βρετανικά επιτόκια

tags :
TD Securities: Η κίνηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας ανοίγει ευκαιρίες τοποθέτησης στα βρετανικά επιτόκια
Η σχέση κινδύνου/ανταμοιβής φαίνεται πιο ελκυστική στα προϊόντα με ορίζοντα 1-2 ετών, όπου τα επίπεδα των αξιών βρίσκονται στη μεγαλύτερη απόσταση από τη δίκαιη αξία
Οι αναλυτές της καναδικής εταιρείας εξηγούν ότι τα βρετανικά επιτόκια αντέδρασαν έντονα στην κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας να προχωρήσει σε αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων της για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αρνητικό έδαφος, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της TDS σημειώνουν τα εξής:
* Η σχέση κίνδυνος/ανταμοιβή μετακινείται ταχέως υπέρ μία τοποθέτησης για υψηλότερα βρετανικά επιτόκια, καθώς μία περαιτέρω υποχώρηση των αποδόσεων εφεξής θα αναγκάσει την Τράπεζα της Αγγλίας να κινηθεί προς χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής.
Οι κινήσεις στην αγορά swaps της Βρετανίας μοιάζουν, όσον αφορά τη μορφή τους, με τις αντίστοιχες στην Ιαπωνία, υποδεικνύοντας το κόστος της κίνησης μίας τράπεζας που βρίσκεται σε φάση χαλάρωσης, κάτι το οποίο δεν είναι λογικό κατά τη γνώμη μας.
* Ενώ οι κινήσεις στην αγορά swaps της Βρετανίας έχουν υπάρξει σε γενικές γραμμές ομοιόμορφες, η σχέση κινδύνου/ανταμοιβής φαίνεται πιο ελκυστική στα προϊόντα με ορίζοντα 1-2 ετών, όπου τα επίπεδα των αξιών βρίσκονται στη μεγαλύτερη απόσταση από τη δίκαιη αξία.
* Προτείνουμε τοποθέτηση short στην καμπύλη της στερλίνας στις 33 μονάδες βάσης, με στόχο τις 44 μονάδες βάσης και stop loss στις 27 μονάδες βάσης.
* Παρομοίως, προτείνουμε θέση short και στα 2ετή βρετανικά κρατικά ομόλογα, στις 34 μονάδες βάσης, με στόχο τις 59 μονάδες βάσης και με stop loss στις 24 μονάδες βάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης