«Βρίσκονται στη μέση μιας σημαντικής μετάβασης», υποστήριξε ο Hormats, αντιπρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας Kissinger Associates
Η οικονομία της Κίνας θα συνεχίσει να επιβραδύνει, υποχωρώντας κάτω από την εκτίμηση για ανάπτυξη 6%.
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας Kissinger Associates, Robert Hormats.
«Βρίσκονται στη μέση μιας σημαντικής μετάβασης», υποστήριξε ο Hormats, ο οποίος είχε διατελέσει σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης για την οικονομική ανάπτυξη, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.
Ειδικότερα σημείωσε ότι η Κίνα «επιχειρεί να μετατραπεί από οικονομία που εξαρτάται άμεσα και απόλυτα από τις εξαγωγές και τις επενδύσεις κεφαλαίων σε μια οικονομία που στηρίζεται περισσότερο στην κατανάλωση και τις υπηρεσίες».
Ο ίδιος εκτίμησε, ωστόσο, ότι «η μετάβαση αυτή δεν γίνεται αρκετά γρήγορα», ενώ υποστήριξε ότι η Κίνα μπορεί να αποφύγει ένα “κρασάρισμα”, όχι όμως και την επιβράδυνση της ανάπτυξής της.
Σχόλια αναγνωστών