Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Exxon Mobil: Αύξηση κατά 25% στην παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας μέχρι το 2040, λόγω αύξησης του πληθυσμού

tags :
Exxon Mobil: Αύξηση κατά 25% στην παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας μέχρι το 2040, λόγω αύξησης του πληθυσμού
Το ήμισυ της αύξησης στη ζήτηση κάθε τύπου ενέργειας θα προέλθει από την Κίνα και την Ινδία
Αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας κατά 25% έως το 2040 θα προκαλέσει η αύξηση του πληθυσμού στον πλανήτη, όπως προέβλεψε σε έκθεσή του ο ενεργειακός γίγαντας Exxon Mobil Corp.
Η αύξηση της ζήτησης αντιστοιχεί στο σύνολο της κατανάλωσης ηλεκτρισμού και καυσίμων σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο.
Το αργό πετρέλαιο 25 χρόνια στο μέλλον θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον καθοριστικό ρόλο που κατέχει σήμερα μεταξύ των διαφόρων πηγών ενέργειας, καθώς η αύξηση του πληθυσμού και η βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης στο μεγαλύτερο μέρος της υφηλίου θα αναπληρώσουν τις απώλειες στην κατανάλωση ενέργειας από τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.
Περισσότερο από κάθε άλλη πηγή ενέργειας θα αυξηθεί η ζήτηση για φυσικό αέριο, «προκαλώντας» το 40% της αυξημένης ζήτησης για ενέργεια.
Η ζήτηση για πετρέλαιο θα αυξηθεί κατά 20% σε 112 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2040, η οποία θα καλυφθεί μεταξύ άλλων από σχιστολιθικό πετρέλαιο, από κοιτάσματα σε αμμώδεις λεκάνες και από θαλάσσια κοιτάσματα.
Η παραγωγή πετρελαίου από αμμώδεις λεκάνες θα υπερδιπλασιαστεί μέχρι το 2040, με την Βενεζουέλα να αναδεικνύεται σε έναν από τους σημαντικότερους αντίστοιχους παραγωγούς αργού πετρελαίου στον κόσμο.
Το ήμισυ της αύξησης στη ζήτηση κάθε τύπου ενέργειας θα προέλθει από την Κίνα και την Ινδία, ενώ ένα επιπλέον 30% της αυξημένης ζήτησης θα προέλθει από τις εξής 10 χώρες: Βραζιλία, Μεξικό, Νότιος Αφρική, Νιγηρία, Αίγυπτος, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ιράν, Ταϊλάνδη και Ινδονησία.
Η χρήση του άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρισμού μέχρι το 2040 θα έχει περιοριστεί σε 30% - από 40% σήμερα - επί του συνόλου των πηγών ενέργειας, με το μερίδιο του φυσικού αερίου να εξισώνεται με το αντίστοιχο του άνθρακα.
Η ηλιακή και η αιολική ενέργεια θα συνεισφέρουν το 10% της παγκόσμιας παραγωγής ηλεκτρισμού, από 4% σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης