Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money: Διάχυτη η ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία από τη Wall Street μέχρι το Νταβός

tags :
CNN Money: Διάχυτη η ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία από τη Wall Street μέχρι το Νταβός
Η κατάσταση στους διεθνείς επενδυτικούς κύκλους είναι κάτι παραπάνω από νευρική
Την ανησυχία τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία σε παγκόσμια επίπεδο, εκφράζουν κορυφαίοι επιχειρηματικοί ηγέτες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. 
«Όλοι ανησυχούν για την ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε στο CNNMoney ο Brian Moynihan, της Bank of America.
Με την τιμή του πετρελαίου στα χαμηλότερα της τελευταίας δεκαετίας αλλά και την πιθανή αδυναμία της Κίνας και των άλλων κρατών να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα, η κατάσταση στους διεθνείς επενδυτικούς κύκλους είναι κάτι παραπάνω από νευρική.
Οι αγορές βρίσκονται σε μία κατάσταση «διόρθωσης», καθώς τα τελευταία δύο χρόνια οι αγορές «μεγενθύνθηκαν» πέρα από τα όρια της πραγματικής οικονομίας, δήλωσε ο Carlo Messina, CEO της Italian Bank Intesa Sanpaolo.
Σύμφωνα με έρευνα του PWC, στις επιχειρήσεις επικρατεί τρόμος, αφού μόνο 27% των ερωτηθέντων CEOs είναι θεωρεί πως θα υπάρχει ανάπτυξη για την παγκόσμια οικονομία, ενώ το ποσοστό ήταν 37% το 2015 και 44% το 2014. Επιπλέον μόλις 35% είναι αισιόδοξοι για την βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε σύγκριση με το περσινό 39%.
Ο Min Zhu, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΝΤ δήλωσε πως η αστάθεια θα μπορούσε να συνεχιστεί αν η Federal Reserve των ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια. Ένας από τους λόγους ανησυχίας είναι και ο κίνδυνος να μειωθεί η ρευστότητα, επισήμανε ο Zhu. Τέλος είπε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για παγκόσμια κατάρρευση, υιοθετώντας και εκείνος την άποψη πως η αγορά προσπαθεί να έρθει σε μία κατάσταση ισορροπίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης