Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Wall Street θα φτάσει πολύ σύντομα στο βραχυπρόθεσμο «πάτο», προβλέπουν οι αναλυτές

Η Wall Street θα φτάσει πολύ σύντομα στο βραχυπρόθεσμο «πάτο», προβλέπουν οι αναλυτές
Yπάρχουν μερικές καλές αξίες εκεί έξω, εάν οι επενδυτές αφαιρέσουν λίγο συναίσθημα από την όλη κατάσταση
Ανοδική αντίδραση της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς στο εγγύς μέλλον προβλέπει ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Boston Private Wealth, Robert Pavlik, σύμφωνα με δηλώσεις του στο CNBC τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016.
«Η αγορά πρόκειται πολύ σύντομα να φτάσει στο βραχυπρόθεσμα χαμηλότερο σημείο της.
Αυτό που πρέπει να υπολογίσει κανείς είναι ότι το επίπεδο που βρισκόταν ο δείκτης S&P 500 την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 βρισκόταν στο επίπεδο των 1.867 μονάδων», είπε ο Pavlik.
«Υπάρχει πιθανότητα η αγορά να κινηθεί και λίγο χαμηλότερα, ίσως στις 1.852 ή τις 1.850 μονάδες, αλλά μετά πιστεύω ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε μία στροφή της αγοράς και θα δούμε και πάλι θετικές επιδόσεις», σημειώνει ο ίδιος.
Οι αμερικανικές μετοχές καταγράφουν το χειρότερο ετήσιο ξεκίνημά τους στην ιστορία, με τους τρεις μεγάλους δείκτες να πλησιάζουν όλο και πιο πολύ στον πάτο της περιοχής διόρθωσης, ή αλλιώς να καταγράφουν απώλειες 10% από τα υψηλ΄ς 52 εβδομάδων την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 (σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η αμερικανική αγορά παραμένει κλειστή λόγω της αργίας του Martin Luther King).
Ο δείκτης S&P 500 έπεσε παροδικά την Παρασκευή κάτω από τα χαμηλά του Αυγούστου του 2015, ενώ ο Dow Jones απώλεσε σχεδόν 391 μονάδες.
Ο Nasdaq έχει πέσει περισσότερο από 10% εντός του έτους.
«Όταν κοιτάζει κανείς τους παράγοντες που μας έχουν οδηγήσει μέχρι εδώ, υπάρχει σε κάποιο βαθμό ευθύνη από την κατάσταση στην αγορά πετρελαίου και τις τιμές του μαύρου χρυσού, αλλά και επιπτώσεις από την κατάσταση στην Κίνα, τέτοιου είδους γεγονότα.
Αλλά όλο αυτό το sell-off μας φαίνεται υπερβολικό», λέει στο CNBC ο πρόεδρος στο Επενδυτικό Ινστιτούτο της αμερικανικής τράπεζας Wells Fargo, Darrell Cronk.
Οι τιμές του αργού βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο τους από το 2003, έπειτα και από την επίσημη άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν, γεγονός το οποίο προστίθεται στις ανησυχίες της αγοράς για υπερπροσφορά του προϊόντος παγκοσμίως.
Οι επενδυτές επίσης προσέχουν στενά τις εξελίξεις στην Κίνα, καθώς τα αδύναμα στοιχεία από τη βιομηχανική παραγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου «φούντωσε» τις ανησυχίες περί μίας επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.
Παρόλ’ αυτά, ο Cronk υποστηρίζει ότι όλο αυτό το sell-off που βιώνουν οι αγορές προσφέρει στους επενδυτές μία ευκαιρία να αγοράσουν.
«Οι αποτιμήσεις βρίσκονται πλέον στο επίπεδο του 15 φορές τα κέρδη, το οποίο είναι το χαμηλό σχεδόν 3 ετών.
Πολλοί κλάδοι στον S&P 500 βρίσκονται ήδη σε περιοχή διόρθωσης.
Οπότε πιστεύουμε ότι υπάρχουν μερικές καλές αξίες εκεί έξω, εάν οι επενδυτές αφαιρέσουν λίγο συναίσθημα από αυτή την κατάσταση», σημειώνει ο ίδιος.
Ενώ οι αμερικανικές αγορές ήταν κλειστές τη Δευτέρα, λόγω της αργίας για την ημέρα του Martin Luther King, τα αμερικανικά futures διαπραγματεύονταν και έδειχναν ότι η αγορά θα ανοίξει ελαφρώς υψηλότερα στην επόμενη συνεδρίασή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης