Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

J.P. Morgan: Απίθανη μια αύξηση των βρετανικών επιτοκίων πριν από τον Νοέμβριο του 2016

J.P. Morgan: Απίθανη μια αύξηση των βρετανικών επιτοκίων πριν από τον Νοέμβριο του 2016
Μέχρι τώρα και πριν την ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων για την βιομηχανική παραγωγή στη Βρετανία, η τράπεζα εκτιμούσε μια πρώτη αύξηση των επιτοκίων τον Μάιο
Απίθανη θεωρεί μια αύξηση των επιτοκίων στη Βρετανία από την Bank of England η J.P. Morgan, μετά και την ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Νοέμβριο του 2015, η οποία υποχώρησε κατά 0,7%.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της J.P. Morgan Chase, Malcolm Barr, η πτώση αυτή της βιομηχανικής παραγωγής «είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και πλέον προβλέπει ότι οι βρετανικές αρχές δεν θα προχωρήσουν σε κίνηση αύξησης των επιτοκίων μέχρι τον Νοέμβριο.
Μέχρι πρότινος, η αμερικανική τράπεζα εκτιμούσε ότι η πρώτη αύξηση από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009 θα λάμβανε χώρα τον Μάιο.
Σημειώνεται ότι ήδη Bank of America και Goldman Sachs έχουν σημειώσει ότι θα καθυστερήσει η αύξηση των βρετανικών επιτοκίων, με την πρώτη να σημειώνει ότι οι αποδυναμωμένες τιμές του πετρελαίου και η αβεβαιότητα σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ε.Ε. προσφέρουν στις αρχές «άφθονο χώρο για να περιμένουν».
Μάλιστα, τόσο η Bank of America Merrill Lynch όσο και η J.P. Morgan σημειώνουν ότι ακόμη και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Bank of England, Ian McCafferty, που επέμενε να ψηφίζει υπέρ της αύξησης των επιτοκίων τους πρόσφατους μήνες, θα εγκαταλείψει αυτή τη θέση την Πέμπτη, όταν η BoE θα κληθεί να λάβει την απόφασή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης