Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ινστ. Adam Smith: Η Τράπεζα της Αγγλίας πρέπει να καθορίζει τη νομισματική της πολιτική βάσει του ΑΕΠ

tags :
Ινστ. Adam Smith: Η Τράπεζα της Αγγλίας πρέπει να καθορίζει τη νομισματική της πολιτική βάσει του ΑΕΠ
Το λονδρέζικο Ινστιτούτο εισηγείται την κατάργηση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής
Η Τράπεζα της Αγγλίας πρέπει να συνδέσει τη νομισματική της πολιτική με το συνολικό ποσό των δαπανών στην οικονομία και η ποσοτική χαλάρωση πρέπει να αντικαταστήσει τα επιτόκια ως το βασικό της εργαλείο, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Ειδικότερα, το Ινστιτούτο Adam Smith με βάση το Λονδίνο ζητεί να καταργηθεί η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής και σταδιακά να αφαιρεθεί από την Τράπεζα της Αγγλίας η διαχείριση των επιτοκίων, καθώς η BoE θα πρέπει να εστιάσει στο ονομαστικό Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν.
Η ιδέα είναι να καθορίζεται η νομισματική πολιτική όχι με την υποκειμενικότητα εκείνων που καθορίζουν την πολιτική και του στόχου τους για πληθωρισμό 2%, αλλά με ένα σύστημα κανόνων.
Επίσης, το ινστιτούτο σημειώνει ότι οι ιδιωτικές τράπεζες θα πρέπει σταδιακά να πάρουν εκείνες την εξουσία να τυπώνουν χρήμα.
«Ενώ ο στοχοθέτηση για τον πληθωρισμό έχει απαξιωθεί, αλλά δεν έχει εγκαταλειφθεί, δεν έχει αντικατασταθεί από μία συνεπή στρατηγική», σημειώνει ο συγγραφέας της έκθεσης Anthony J. Evans, ο οποίος διδάσκει στο ESCP Europe Business School.]
«Αυτή η έκθεση δεν παρέχει απλώς συμβουλές για τη μεταρρύθμιση της παρούσας στρατηγικής, αλλά την τοποθετεί στο πλαίσιο ενός πιο οργανωμένου προγράμματος με στόχο την ενδυνάμωση και την ασφάλεια του χρήματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης