Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Lloyds Bank: Αμετάβλητα αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας

Lloyds Bank: Αμετάβλητα αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας
Η πιθανότητα για μία πιο ισχυρή αύξηση του πληθωρισμού από ότι προηγουμένως αναμενόταν μπορεί να οδηγήσει σε μία πολιτική πιο ήπιων τόνων από την BoE
Αμετάβλητα προβλέπουν ότι θα κρατήσει τα επιτόκιά της η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας, Lloyds Bank.
Σύμφωνα με τους ίδιους, οι πρόσφατες εξελίξεις θα μπορούσαν να έχουν παρενέργειες στο μέτωπο του πληθωρισμού και να οδηγήσουν σε μία πιο ήπια πολιτική από την BoE.
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την έκθεση των ειδικών της Looyds Bank αναφέρουν τα εξής:
• Δεν αναμένεται μεταβολή στα επιτόκια της Μεγάλης Βρετανίας.
Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της BoE και η σχετική ανακοίνωση δείχνουν ότι είναι απίθανο να ξεκινήσει σύντομα μία σύσφιξη της οικονομικής πολιτικής.
Μάλιστα, η πιθανότητα μίας σχετικής κίνησης υπονομεύτηκε από την υποβάθμιση των προβλέψεων για την ανάπτυξη στη Μ. Βρετανία το 2015 και από τα σημάδια ότι πιέσεις στους μισθούς ουσιαστικά δεν υφίστανται.
• Το μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής, Ian McCafferty αναμένεται να ζητήσει ψηφοφορία με το αίτημα της άμεσης σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.
Αλλά με τον Martin Weale, ένα πρώην «γεράκι», να παραμένει δύσπιστος ακόμη για την ανάγκη μίας αύξησης των επιτοκίων, ο McCafferty θα μπορούσε να εγκαταλείψει το μοναχικό του κάλεσμα για μία γρήγορη κίνηση, όπως έκανε τον Ιανουάριο του 2015.
• Κατά γενική παραδοχή, η πρόσφατη αποδυνάμωση της στερλίνας παρέχει κάποιες ενδείξεις για άνοδο του πληθωρισμού
Αλλά οι χαμηλότερες επιδόσεις του πληθωρισμού, έναντι των προβλέψεων στην έκθεση του Νοεμβρίου, δεν προκαλούν ανησυχία.
Γενικώς, ενώ η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής θα βαρύνει τις καθαρές επιρροές από τις πρόσφατες εξελίξεις στις ανανεωμένες προβλέψεις στην έκθεση του Φεβρουαρίου για τον πληθωρισμό, η πιθανότητα για μία πιο ισχυρή αύξηση του πληθωρισμού από ότι προηγουμένως αναμενόταν μπορεί να οδηγήσει σε μία πολιτική πιο ήπιων τόνων από την BoE.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης