Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Μην αναμένετε κέρδη από τις επενδύσεις στα εμπορεύματα το 2016

Bank of America Merrill Lynch: Μην αναμένετε κέρδη από τις επενδύσεις στα εμπορεύματα το 2016
Αναμένεται ισχυροποίηση του δολαρίου μέσα στο νέο έτος, εξέλιξη που θα επηρεάσει αρνητικά τα εμπορεύματα
Να μην αναμένουν κέρδη από τις τοποθετήσεις στα εμπορεύματα τη νέα χρονιά, συστήνει στους επενδυτές η Bank of America Merrill Lynch, η οποία στην ανάλυσή της για την πορεία της εν λόγω αγοράς το 2016, εκτιμά ότι οι αποδόσεις θα είναι σχεδόν μηδενικές.
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα αναμένεται ισχυροποίηση του δολαρίου μέσα στο νέο έτος, εξέλιξη που θα επηρεάσει αρνητικά (όπως και παραδοσιακά) τα εμπορεύματα τα οποία αποτιμώνται στο αμερικανικό νόμισμα.
Αυτό δεν αφορά μόνο μία κατηγορία εμπορευμάτων, αλλά όλες, τα μέταλλα, την ενέργεια και τα γεωργικά.
Ωστόσο, η Bank of America Merrill Lynch εκτιμά ότι το 2017 θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη, με την αγορά να υπόσχεται κέρδη έως και 3,7%.
Ειδικά στο ζήτημα του πετρελαίου, η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι σταδιακά, από τα μέσα της επόμενης χρονιάς, θα ανακάμψη η τιμή του προς τα επίπεδα των 55 δολαρίων, καθώς η παγκόσμια ζήτηση θα βελτιωθεί και οι χώρες, μη μέλη του ΟΠΕΚ, θα μειώσουν την παραγωγή τους.
Με τη νομισματική πολιτική της Fed και ειδικότερα το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων στη συνεδρίαση της 15ης και 16ης Δεκεμβρίου να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, οι επενδυτές ήδη έχουν αναπροσαρμόσει τις θέσεις τους στις διεθνείς αγορές, γι’ αυτό και δεν αναμένονται ιδιαίτερες αναταράξεις, καταλήγει η Bank of America Merrill Lynch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης