Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Welle: Σε κόκκινο συναγερμό το Λονδίνο - Φόβοι για ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα

Deutsche Welle: Σε κόκκινο συναγερμό το Λονδίνο - Φόβοι για ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα
Η Μητροπολιτική Αστυνομία, συνιστά στους κατοίκους του Λονδίνου να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί
Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η βρετανική πρωτεύουσα λίγα μόλις 24ωρα μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, με τις αρχές να φοβούνται ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα μετά και τη χθεσινή επίθεση σε σταθμό του μετρό.
Άλλωστε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου θεωρεί «τρομοκρατική» την επίθεση που σημειώθηκε χθες (4/12) σε σταθμό του μετρό στο Λεϊντονστόουν, όταν ένας άνδρας ασιατικής ή αφρικανικής καταγωγής, σύμφωνα με ερασιτεχνική κάμερα, οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε εναντίον διερχόμενων επιβατών στο εκδοτήριο εισιτηρίων του σταθμού, κραυγάζοντας «Αυτό είναι για τη Συρία».
Αφού πρόλαβε και τραυμάτισε σοβαρά ένα άτομο και ελαφρότερα άλλους δύο, συνελήφθη από αστυνομικούς οι οποίοι τον ακινητοποίησαν ρίχνοντας δυο ηλεκτροφόρες βολίδες, από όπλο τέιζερ.
Ακόμα και μετά τη σύλληψή του από άνδρες της αντιτρομοκρατικής, ο δράστης εξακολουθούσε να φωνάζει «θα χυθεί πολύ αίμα».
Με ανακοίνωση της η Μητροπολιτική Αστυνομία, συνιστά στους κατοίκους του Λονδίνου να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, ενώ ο βαθμός κινδύνου για τρομοκρατικό χτύπημα είναι πλέον στο κόκκινο.
Η πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ανακοίνωσε ότι τους τελευταίους 12 μήνες εξουδετερώθηκαν εν τη γενέσει τους τουλάχιστον δέκα τρομοκρατικές απόπειρες.
Αν όντως εξακριβωθεί ότι πρόκειται για τρομοκράτη, δεν αποκλείεται ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα σε βρετανικό έδαφος, επισημαίνει ανώνυμη πηγή της αστυνομίας, την ίδια στιγμή που η Βρετανία κλιμακώνει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα γενιά ισλαμιστών τρομοκρατών του ISIS και των παραφυάδων του, χρησιμοποιούν ευρέως το ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσηλυτίσουν νεαρούς μουσουλμάνους και να τους καθοδηγήσουν σε μεμονωμένες, γι' αυτό και αναπάντεχες, επιθέσεις, όπως απέδειξε η πρόσφατη περίπτωση στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνιας.
Με αυτή τη νέα τακτική δεν θα πρέπει να αποκλείονται επιθέσεις σε όλη την επικράτεια και όχι μόνο στο Λονδίνο, επισημαίνουν ειδικοί αναλυτές των μεθόδων και στρατηγικών του Ισλαμικού Κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης