Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Επιμένει ότι το ευρώ θα κλείσει το 2015 στα 1,06 δολ - Δεν αλλάζει τις εκτιμήσεις λόγω ΕΚΤ

tags :
BNP Paribas: Επιμένει ότι το ευρώ θα κλείσει το 2015 στα 1,06 δολ - Δεν αλλάζει τις εκτιμήσεις λόγω ΕΚΤ
Η κάλυψη των αντίστοιχων ανοιχτών θέσεων θα ενισχύσει μόνον παροδικά το ευρωπαϊκό νόμισμα
Δύσκολα το ευρώ θα καταφέρει να συγκρατήσει τα όψιμα κέρδη του έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στον απόηχο των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου 2015, που εκ του αποτελέσματος απεδείχθησαν κατώτερες των επενδυτικών προσδοκιών.
Η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου θα βρεθεί στο επίπεδο του 1,06 στο τέλος 2015, ενώ μέχρι το τέλος Μαρτίου 2016 θα έχει εξασθενήσει περαιτέρω στο 1,04.
Αυτά αναφέρει σε ανάλυσή της η γαλλική τράπεζα BNP Paribas, σύμφωνα με την οποία οι θέσεις πωλητών (short) στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου ΗΠΑ ήταν μεν μεγάλες στη διεθνή αγορά συναλλάγματος εν όψει των ανακοινώσεων της ΕΚΤ, όμως δεν είχαν ανέλθει σε υπερβολικό επίπεδο.
Ως αποτέλεσμα, η κάλυψη των αντίστοιχων ανοιχτών θέσεων θα ενισχύσει μόνον παροδικά το ευρωπαϊκό νόμισμα.
Ένα άλλο σημείο που τονίζει η BNP Paribas είναι και το ότι δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός της εισαγωγής νέων μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΚΤ, ακόμα και αν αυτά απεδείχθησαν κατώτερα των προσδοκιών του μεγαλύτερου μέρους της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας.
Τα μέτρα αυτά κρίνεται πως έχουν την ικανότητα να «μεταφραστούν» σταδιακά το 2016 σε αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον εξ ευρωζώνης, για τοποθετήσεις εκτός ευρωζώνης.
Η γαλλική τράπεζα επισημαίνει, ότι η εξασθένηση του δολαρίου έναντι του ευρώ θα βοηθήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να προβεί σε αύξηση των παρεμβατικών της επιτοκίων στις 16 Δεκεμβρίου 2015, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου προκαλεί προβλήματα εξαγωγών και κερδών στις αμερικανικές επιχειρήσεις σε ένα ευαίσθητο στάδιο της ανάκαμψης της οικονομίας και της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης