Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale και HSBC εκτιμούν ότι το δολάριο δεν θα ισχυροποιηθεί - Τι εκτιμούν Goldman, Barclays

Societe Generale και HSBC εκτιμούν ότι το δολάριο δεν θα ισχυροποιηθεί - Τι εκτιμούν Goldman, Barclays
Οι απόψεις των αναλυτών διίστανται για την πορεία του δολαρίου....οι περισσότεροι βλέπουν να συνεχίζεται η ανατίμηση του έναντι άλλων νομισμάτων
Το δολάριο βρίσκεται στα πρόθυρα του μεγαλύτερου ράλι που έχει καταγράψει από τον Μάρτιο του 2015 ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το ευρώ θα συνεχίσει να διολισθαίνει έναντι του δολαρίου....όμως κάποιοι ξένοι οίκοι δεν συμμερίζονται την άποψη αυτή ότι το δολάριο θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία αναφέρει το Bloomberg. 
Η δυνατότητα για μια υποχώρηση αυξάνεται, σύμφωνα με την Societe Generale και την HSBC που εστιάζονται στα αδύνατα σημεία του νομίσματος των ΗΠΑ.
Ένας δείκτης του δολαρίου έχει κερδίσει σχεδόν 5% από το χαμηλό αυτού του τριμήνου στις 15 Οκτωβρίου.
Ρόλο στην άνοδο του δολαρίου πέραν των πολιτικών των κεντρικών τραπεζών έχουν διαδραματίσει και τα hedge funds.
Οι επενδυτές έχουν πα΄ρει μεγάλες θέσεις σε δολάρια.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μια δεκαετία.
Κατά την HSBC όλοι βλέπουν την περαιτέρω άνοδο του δολαρίου έναντι των κυριότερων νομισμάτων αλλά η εκτίμη μας είναι ότι στο τέλος του 2016 το ευρώ θα ισοδυναμεί με 1,20 δολάρια
Τράπεζες, όπως η Barclays Plc, η JPMorgan Chase & Co. και η Goldman Sachs Group θεωρούν ότι το δολάριο θα ανατιμηθεί περαιτέρω λόγω της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ η οποία διαφέρει από εκείνη των άλλων κεντρικών τραπεζών όπως η ΕΚΤ που θα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση.
Η Barclays - η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα σε συναλλαγές στα νομίσματα στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Euromoney - θεωρεί ότι το  δολάριο θα ανατιμηθεί ενώ η JPMorgan προβλέπει κορύφωση του δολαρίου το 2016.
Η Goldman Sachs βλέπει το δολάριο να ισούται με το 1 ευρώ από τις αρχές του 2016.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης